Bugün, 17 Mart 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    10840,6%1,05
  • DOLAR

    36,67% 0,11
  • EURO

    39,93% 0,16
  • GRAM ALTIN

    3521,80% 0,17
  • Ç. ALTIN

    5669,37% 0,00

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, İstanbul'da 'İzler Silinmeden' fotoğraf sergisinin açılışına katıldı:

- 'KKTC, bu mücadeleyi ana vatan Türkiye ile birlikte vermenin gururu içerisinde ve şimdi Türk Devletleri Teşkilatında gözlemci üye. Bu üyelik bizleri uluslararası tanınma yolunda emin adımlarla taşımaktadır' - 'Kıbrıs'ın gerçeklerine

Genel 21.02.2024 20:22:18 0
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, İstanbul

İSTANBUL (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Kıbrıs'ın gerçeklerine baktığımızda, iki devlet esasına dayalı bir çözümden başka çaremiz yoktur. Barışın, huzurun ve güvenliğin devam etmesi için mutlak surette iki devletli çözüm şarttır." dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği işbirliğiyle Bağcılar Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen "İzler Silinmeden" isimli Kıbrıs fotoğraf sergisi açıldı.

Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde kalan Osmanlı-Türk eserlerinin fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışında, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Açılışta konuşan Tatar, Türklerin Kıbrıs'taki tarihinin 1571'e uzandığını anımsatarak, "1571'de Ada'yı 80 bin şehit vererek fethetmişiz. Kıbrıs'ı 350 yıl kesintisiz yöneten ve egemenliği altına alan Osmanlı devletidir." ifadelerini kullandı.

Tatar, Kıbrıs'ın Osmanlı devletinin elinden çıkışının ve Ada'yı belli bir süre kiralayan İngiltere tarafından ilhak edilişinin, acı tarihin bir parçası olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türklerinin bu süreçte direnişini 1974'e kadar sürdürdüğünü hatırlatan Tatar, 20 Temmuz 1974'te Mehmetçiğin adaya ayak basarak "Mücahitler" ile buluşmasıyla Kıbrıs'ta yeni bir dönemin başladığını ve Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığına kavuştuğunu belirtti.

Tatar, "KKTC, bu mücadeleyi ana vatan Türkiye ile birlikte vermenin gururu içerisinde ve şimdi Türk Devletleri Teşkilatında gözlemci üye. Bu üyelik bizleri uluslararası tanınma yolunda emin adımlarla taşımaktadır. Neden bunları burada, Bağcılar'da söylüyorum? Çünkü Kıbrıs'ta oynanan oyun, bizleri federal bir çatı, tek devlet içerisinde azınlık duruma düşürüp Türkiye'yi Ada'dan göndermek." diye konuştu.

Ana siyasetlerinin iki devlet temelli çözüm olduğunu ve bundan geri adım atmayacaklarını vurgulayan Tatar, "Kuzey'deki bağımsız Türk devleti ilelebet yaşayacak." dedi.

Tatar, milli muharip uçak Kaan'ın ilk uçuşunu gerçekleştirmesi sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk Silahlı Kuvvetlerini kutladığını, savunma sanayisinde attığı adımlarla Türkiye'nin artık dünyada söz sahibi ülke haline geldiğini ve Kıbrıs'taki soydaşlarını koruyabilecek güce sahip olduğu için gurur duyduğunu kaydetti.

Türk milletinin Kıbrıs'ta çok önemli eserler verdiğinin unutulmaması gerektiğini dile getiren Tatar, şunları söyledi:

"Güney'i de unutmuyoruz. Güney'de de çok eserlerimiz vardır, tarihimiz vardır, yaşadıklarımız vardır, mücadelelerimiz vardır. Ama Kıbrıs'ın gerçeklerine baktığımızda, iki devlet esasına dayalı bir çözümden başka çaremiz yoktur. Barışın, huzurun ve güvenliğin devam etmesi için mutlak surette iki devletli çözüm şarttır."

Tatar, "Bir anlaşma için fedakarlık lazım, o fedakarlığı Güney Kıbrıs'tan da görmemiz lazım." diye konuştu.

- "Hem Türkiye'miz hem Kıbrıs'ımız atalarımızın bize mirası"

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de "Hem Türkiye'miz hem Kıbrıs'ımız atalarımızın bize mirası. Bu anlamda devletlerimizin gelişim süreçlerine katkı sunarken bir taraftan da tarihi miraslarımıza ortak çıkmamız hepimizin ortak görevi." ifadelerini kullandı.

Özdemir, Bağcılar Belediyesinin geçen haftalarda, AA foto muhabirlerinin Gazze'de çektiği ve İsrail'in işlediği savaş suçlarını gösteren fotoğrafların yer aldığı "Kanıt" isimli sergiye ev sahipliği yaptığını da hatırlattı.

Serginin açılışına, KKTC'nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ile Kıbrıs gazileri ve çok sayıda davetli katıldı.


ABD hangi ülkelere seyahat yasağı getirdi, Trump‘ın seyahat yasa koyduğu 43 ülke

"Bal Değil Zehir: Ünlü Marka Halk Sağlığını Tehdit Ediyor!

MEB’den Nöbetçi Öğretmenlere Hayal Kırıklığı: Ek Ücret Talepleri Reddedildi

Sınav Görevlendirmelerinde İkinci Şans: Öğretmenler İçin Yeni Düzenleme

Kamu Çalışanlarının Hayalleri Askıda: Af Düzenlemesi Ne Zaman?

Uzmanlık ve Başöğretmenlik Hayaline Engel: Hangi Cezalar Kariyeri Durduruyor?

Ortaokullarda Sınıf Öğretmenlerinin Müdürlüğü Tartışma Yaratıyor!

MEB’den öğretmenlere yeni ödül sistemi, öğretmen ödül şartları açıklandı

Öğrencisinden virüs kapan öğretmen aşılı olmasına rağmen hayatını kaybetti

Yorgun Fenerbahçe, Samsunspor Karşısında Puan Kaybetti: FB Samsunspor Maç Sonucu

22-23 Mart Tarihlerinde Görev Alacak Öğretmenlere Duyuru

Milli Eğitim'den Yabancı Dil Tazminatı: İşte Şartlar ve Ücretler

Saatlik 2500 TL! İstanbul'da Özel Eğitim Öğretmenliği Altın Çağını Yaşıyor

Norm Fazlası Öğretmenler İçin Yeni Dönem: İl İçi Atama Takvimi Açıklandı

MEB'den Öğretmenlere Önemli Uyarı: Bu Kurallara Uymayan Sınavlar Geçersiz Sayılacak!

Matematik Öğretmeni Tamer Doğru Hayatını Kaybetti

600 Bin Öğretmenin Bekleyişi: Atama Sayılarında Branşlara Göre Dağılım

MEBİ ile Üniversiteye Hazırlıkta Yapay Zeka Çağı: 1 Milyon Kullanıcıyı Aştı!

MEB, ÖĞRETMEN YETİŞTİRMEDE AYAR TUTTURAMADI

Amansız Hastalık Genç Öğretmeni Aramızdan Aldı

Milli Eğitim'den DYK'lara Yönelik Yeni Denetim Süreci

Öğretmen Denetiminde Yeni Dönem: Müfettiş Kriterleri ve Kararlar

MEB 2024 KPSS Puanıyla Öğretmen Atama Sayısı Belli Oldu Mu?

Avrupa kupalarında en fazla para kazanan Türk takımı hangisi, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Başakşehir kaç milyon Euro kazandı?

İstanbul için kritik hava durumu uyarısı, rekor

Milli Eğitim Akademisinde Yeni Dönem: Kadrolu Öğretmenler ve Akademisyenler Eğitmen Olacak!

Sınav Güvenliği İhlali: Öğretmenlere Soruşturma Tehlikesi

Tayin Olan Öğretmenlere Promosyon İadesi Şartı: İşte Detaylar

Norm Fazlası Öğretmenlere Yeni Görev: Evde Eğitim Hizmetleri Başlıyor!

Meslek Liselerinde Kazançlı Dönem: Döner Sermaye, Ek Ders ve Daha Fazlası!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35

YAZARLAR