Kerkük Uluslararası Maarif Okulu'nda mezuniyet töreni yapıldı

Kerkük Uluslararası Maarif Okulu'nda mezuniyet töreni yapıldı

Genel 3.05.2024 23:56:00 0
Kerkük Uluslararası Maarif Okulu

Türkiye Maarif Vakfının (TMV) Irak'ın Kerkük kentinde faaliyet gösteren Kerkük Uluslararası Maarif Okulu'nda mezuniyet töreni düzenlendi.

Törende eğitimlerini tamamlayan ilkokul öğrencilerine diplomaları takdim edildi.

Maarif Kerkük Okulları Müdürü Asım Asaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kerkük Maarif Okulu'nun altı yıllık ilkokul dönemini bitirip ortaokula geçen ilk mezunlarını verdiğini söyledi.

Bugün ilk mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerini belirten Asaroğlu, mezun olan öğrencilerin ayrıca Irak İlkokul bitirme sınavlarına da katılacaklarını dile getirdi.

Öğrencilerinin çok çalıştığını, öğretmenlerinin çok gayret ettiğini ve ailelerinin de çok heyecanlı olduğunu anlatan Asaroğlu, tüm öğrencilerine başarılar diledi.

- 'Amaç İyi ve erdemli insanlar yetiştirmek'

Asaroğlu, TMV okullarının eğitim politikası doğrultusunda çocuklara üst düzey akademik eğitim verilmesinin yanı sıra erdemli ve iyi birer insan olarak yetişmelerini amaçladıklarını dile getirdi.

Bu amaç doğrultuda çocukların iyi bir doktor, mühendis ve her hangi bir meslek sahibi olmalarının öncelikli amaç olduğuna dikkat çeken Asaroğlu, ancak çocukların erdemli ve iyi insan olmalarının her şeyden önemli olduğunu vurguladı.

TMV olarak dünyada 52 ülkede iyi insan yetiştirmeye gayret ettiklerini aktaran Asaroğlu, Kerkük'te ortaokul ve lise kademesinde de okullar açıp öğrenci almaya başlayacaklarını kaydetti.

- Öğrencilerin mezuniyet heyecanı

Mezun olan öğrencilerden Sümbül Metin, heyecanlı ve güzel bir mezuniyet töreni yaşadıklarını ve bu güzel günü hiç bir zaman unutmayacağını söyledi.

Okulda iyi bir insan, iyi bir arkadaş olmayı öğrendiğini belirten Metin, okulunu ve öğretmenlerini çok sevdiğini dile getirdi.

Bir diğer mezun Yahya Ali de 6 yıllık ilkokul eğitiminin ardından arkadaşlarıyla birlikte mezuniyet heyecanını paylaşmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

Mezun öğrencilerden Ülfet Hüseyin de arkadaşlarıyla birlikte mezuniyet keplerini havaya fırlatmanın mutluluk verici olduğunu belirtti. Okulda hem iyi bir eğitim aldıklarını hem de çok eğlenceli zamanlar geçirdiklerini anlatan Hüseyin, öğretmenlerine minnettar olduğunu söyledi.

Yorum
Devlet Sırrı mı? Yönetici Atama Sonuçları Neden Açıklanmıyor? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde ilk kez gerçekleştirilen yönetici atama sözlü mülakatları, bazı il müdürlüklerinin sonuçları şeffaf bir şekilde yayımlamamasıyla tartışmalara neden oldu.
Staj ve Çıraklık Sigortası Sorunu Çözülüyor! Hükümetten Kritik Hamle! Yıllardır süregelen ve milyonlarca kişinin mağduriyetine neden olan staj ve çıraklık sigortası sorunu, nihayet çözüme kavuşuyor.. İşte, bu önemli düzenlemenin detayları ve mağdurları bekleyen umut ışığı...
Samsun'da Okul Kantininde Zehirlenme Paniği: 4 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı! Samsun’un Canik ilçesindeki Hasköy Ortaokulu’nda, okul kantininden alınan tavuk döner sonrası rahatsızlanan 4 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Öğretmenlerden ek ders kesintisine son! İşte o önemli kara Öğretmenlerden bazı durumlarda kesilen ve öğretmenleri mağdur eden ek ders ücreti kesintileri artık son buluyor. İşte öğretmenleri mutlu eden kararın detayları:
Sınıfta eğitime yıl sonuna kadar ara verildi! Görülen vaka milli eğitimi alarma geçirdi Sınıfta eğitime yıl sonuna kadar ara verildi! Görülen vaka milli eğitimi alarma geçirdi
Motokuryeler ile ilgili yeni düzenleme geliyor! Bakan Ali Yerlikaya’dan yeni cezalar ve düzenlemeleri için açıklama Motokuryeler ile ilgili yeni düzenleme geliyor! Bakan Ali Yerlikaya’dan bayram tatili tedbirleri, yeni cezalar ve düzenlemeleri için açıklama
MEB'den Okul Öncesi Eğitime Devrim Niteliğinde Hamle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi eğitimde hem öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirecek hem de çocuklara daha zengin bir öğrenme deneyimi sunacak yepyeni bir pilot uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İçin Öğretmenlere Anket Görevi! Eğitim sistemimizde büyük bir dönüşümü temsil eden Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli (TYMM), kademeli olarak okullarda uygulanmaya başlarken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önemli bir adım attı.
MEB'den Öğretmenlere Önemli Uyarı: Bu Komisyonda Görev Alanlar Müfettiş Denetimine Takılacak! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin yıl içinde aldıkları komisyon görevleri, bazı durumlarda önemli sorumlulukları da beraberinde getiriyor.
Hastanede Kalp Krizi Geçiren Müdür Hayatını Kaybetti! Diyarbakır'ın Lice ilçesi, eğitim camiasını derinden sarsan trajik bir olayla sarsıldı.. İşte yürek yakan olayın ayrıntıları...