Güney Kore Savunma Ataşesi Kurmay Yarbay Lee, Trabzon'da gazilerle buluştu

Genel 12.12.2024 17:00:10 0
Güney Kore Savunma Ataşesi Kurmay Yarbay Lee, Trabzon

TRABZON (AA) - Trabzon'da, Güney Kore Savunma Ataşesi Kurmay Yarbay Sim Pyo Lee, gazilerle bir araya geldi.

Ataşelik ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanlığınca bir restoranda organize edilen yemeğe, Vali Aziz Yıldırım, Ataşe Sim Pyo Lee, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Mollaoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, kamu kurum müdürleri, gaziler ve aileleri katıldı.

Vali Yıldırım, Türkiye'nin her zaman din ve ırk ayrımı yapmadan mazlumların yanında olduğunu söyledi.

Türkiye'nin tarihten gelen bu tutumunun günümüzde de devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman dünyanın dört bir tarafındaki mazlumların değişik vesilelerle mağduriyetlerini giderebilmek, hakkını savunabilmek için oralara gidiyor ya da elemanlarını gönderiyor. O zamanki devlet idarecilerimiz de Kore'ye asker göndermişler ve Kore'yi düşman işgalinden kurtarıp bugünkü seviyesine gelebilmesi için özgür olma yolunda kendilerini feda etmişler ya da gayret sarf etmişler. Bu çaba hiçbir zaman unutulmaz, Koreli dostlarımız da bunu hiçbir zaman unutmanmışlar zaten." dedi.

Yıldırım, Lee'nin Trabzon'da gazilerle bir araya gelmesinin de Türkiye'nin yaptıklarının hala unutulmadığının bir göstergesi olduğuna işaret ederek, "Kore'deki insanlara her zaman yakınlık duyduk. Hala daha bu yakınlığı artırarak devam ettiriyoruz. Güney Kore ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kardeşliğini bundan sonra da güçlendirerek devam edecektir. Dostluğunun hiç ölçüsü yoktur." diye konuştu.

Ataşe Lee ise davete katılanlara teşekkür ederek, "Gazilerimizin Kore Savaşı'nda gösterdikleri fedakarlık ve yardımı asla unutmayacağız. Kore olarak kalbimizin her zaman dost ve kardeş ülke Türkiye ile beraber olduğunu belirtmek isterim. Bütün Kore gazilerine sağlıklı bir ömür diliyorum." dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Yumuk da 1950'de Kore halkının bağımsızlığı için ABD'den sonra BM'nin çağrısı üzerine ilk asker gönderen ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti.

Vali Yıldırım, Lee ve Yumuk, 92 yaşındaki Kore Gazisi Pirağa Uzun'a madalya ve çeşitli hediyeler verdi.

Yorum
Ercan Öğretmen 30 yaşında hayatını kaybetti Çaycuma İmam Hatip Ortaokulunda görev yapan Ercan Çiçek isimli öğretmen henüz 30 yaşında hayatını kaybetti.
MEB 2025 Yönetici Atama Takvimi İşliyor: Boş Kadrolar Ne Zaman Yayınlanacak? 2025 yılı ilk defa yönetici atamaları kapsamında sözlü sınav süreci tamamlandı. Şimdi gözler, 24 Haziran’da açıklanacak münhal kadrolarda. Müdür ve müdür yardımcılığı için tercih süreci 25 Haziran’da başlıyor.
AÖF Yaz Okulu Tarihleri Belli Oldu! Kayıtlar Ne Zaman Başlıyor, Sınav Hangi Gün? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF), 2024–2025 eğitim yılı yaz okulu kayıt ve sınav takvimini duyurdu.
Akaryakıt Zammı Alarmı! Benzine ve Motorine Büyük Zam Geliyor, Fiyatlar 50 TL'yi Aşıyor! İran ile İsrail arasında tırmanan gerilim, enerji piyasalarını sarsarken Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar yolda.
YÖK’te Yeni Dönem: Üye Yapısı ve Rektör Atamaları Değişiyor TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yasa teklifiyle YÖK’ün üye yapısı ve rektör atama süreçleri yeniden düzenlendi. Yeni sistemde YÖK 21 üyeden oluşacak, rektör atamaları ise doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak.
Ortaokulda Sınıfta Kalma Geri Döndü mü? Eğitim-öğretim yılının sonuna yaklaşırken Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ortaokullarda sınıf tekrarı yapacak öğrenciler netleşiyor. İlkokulların aksine, ortaokulda sınıf tekrarı için kritik kriterler belirlendi.
MEB’den Öğretmenlere üstün başarı belgesi için resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı MEB'den Üstün Başarı Belgesi İçin Yeni Genelge: Personel Ödülleri Süreci Hızlandı!
Kocaeli Maarif Halk Dansları Topluluğu'ndan Nefes Kesen Gösteri: Öğretmenler Sahneyi Fethetti! Kocaeli Kongre Merkezi’nde Kocaeli Maarif Halk Dansları Topluluğu Tarafından Düzenlenen Nefes Kesen Gösteride Sahne Alan Öğretmenler Sahneyi Fethetti!
İsrail’in Saldırganlığıyla Başlayan ve Derinleşen, İran’la Çatışmalı Sürece Karşı Karar Resmi Gazete’de 1455 İsrail’in Saldırganlığıyla Başlayan ve Derinleşen, İran’la Çatışmalı Sürece Karşı Karar Resmi Gazete’de
THY Kabin Memuru Alımı 2025: Eğitim Süreci, Şartlar ve Başvuru Detayları Türk Hava Yolları, “Take-Off Kabin” ilanı kapsamında yeni kabin memurları alacağını duyurdu.