Bugün, 14 Haziran 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    39,30% 0,07
  • EURO

    45,35% -0,52
  • GRAM ALTIN

    4343,06% 1,40
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

BBP Genel Başkanı Destici, basın toplantısı düzenledi:

Politika 20.11.2024 15:57:14 0
BBP Genel Başkanı Destici, basın toplantısı düzenledi:

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "İçişleri Bakanlığımız, anayasa ve yasalara uygun olarak hareket etmişlerdir. CHP'nin grup başkanvekili, genel başkan yardımcısı ve milletvekilleri, anayasaya, yasalara değil, PKK'nın siyasi uzantısı DEM'e ve onun belediye başkanlarına sahip çıkmaktadır, asıl görülmesi gereken nokta budur." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, teğmenlerin yemin töreni mevzusunun kamuoyunda yoğun olarak gündeme taşınmaya çalışıldığını ifade etti.

"Geçmişte harp okulu eliyle darbe girişimlerine kalkışanlarla, harp okullarımızı bir ajan teşkilatının yuvası haline getirmeye çalışanların, biçimleri farklı olsa da maksatları ve mahiyetleri açısından aralarında hiçbir fark yoktur" ifadesini kullanan Destici, orduyu, güvenlik kuruluşlarını, buralara personel yetiştiren okulları, siyasi tartışmaların nesnesi yapmanın, bu kurumlara, millete ve Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar vereceğini belirtti. Destici, "Harp okullarımız siyasetin malzemesi yapılmamalıdır." diye konuştu.

Açıklamasında "yenidoğan çetesi"ne değinen Destici, "Ceza ve infaz sistemimizde, acilen köklü ve kapsamlı değişiklikler yapmak zorundayız. Kuvözdeki bebeklerimize kıyan hainleri de çocuklarımıza musallat olan sapıkları da hak ettikleri cezalarla yüzleştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Destici, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki bütçe görüşmeleri için toplantı salonuna girişinde yaşanan gerginliğe ilişkin soru üzerine, bu çirkinliğin, vandallığın yaşanmasını üzüntüyle takip ettiklerini belirterek, yaşananları kınadı.

Destici, şunları kaydetti:

"Aslında onlar, DEM'li belediye başkanlarına yani terör örgütünün partisinin belediye başkanlarına sahip çıkıyorlar. Milletimizin bunu çok açık ve net bir şekilde görmesi gerekiyor. İçişleri Bakanlığı durup dururken mi kayyum atamıştır. Yüzlerce belediyesi vardır DEM'in, niye 4 tanesine atamıştır. İçişleri Bakanlığı, anayasanın kendisine verdiği yetkiyle bunu yapmıştır. İçişleri Bakanlığımız, anayasa ve yasalara uygun olarak hareket etmişlerdir. CHP'nin grup başkanvekili, genel başkan yardımcısı ve milletvekilleri, anayasaya, yasalara değil, PKK'nın siyasi uzantısı DEM'e ve onun belediye başkanlarına sahip çıkmaktadır, asıl görülmesi gereken nokta budur. Artık bunu sözden fiiliyata çevirmişlerdir."

Yorum

Okulların Son Haftasında Yoklama Alınacak mı? MEB’den Açıklama Geldi!

Üniversitelerde Yeni Dönem: Geleceğin Mesleklerine Yönelik 9 Yeni Program Açılıyor!

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavlarına Yönelik Önemli Değişiklik

Öğretmenler Dikkat! 2025 Ek Ders Ücretleri ve Vergi Dilimlerine Göre Net Ödemeler

MEB'den Sözleşmeli Öğretmenlik Sınavı İçin Kritik Duyuru! Giriş Belgeleri Erişime Açıldı, İşte Sınav Yerleri!

Kocaeli Maarif Orkestrası ve Halk Dansları Topluluğu'ndan Muhteşem Gösteri: Öğretmenler Sahne Alıyor!

“Anne” Konulu Hikâye Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

MEB’den öğretmenlere öğrenme kayıplarına giderme desteği

Hükümetin kamu işçilerine yeni maaş zammı teklif belli oldu

MEB'in Mülakat Kararı Mahkemeden Döndü!

Öğretmenlerin Emeklilik İkramiyesi Artıyor! İşte Hizmet Süresine Göre Yeni Tutarlar

Haziran Sonu Öğretmenlere Erken Tatil! MEB'den Serbest Lokasyonlu Seminer ve 30 Haziran İdari İzni Sürprizi!

Konya'da Öğretmen Muhammed Öz Cinayetinde Yeni Gelişmeler!

Kamu İşçileri İçin Kritik Gün! İlk Zam Teklifi Bugün Açıklanıyor

Mustafa Birgül İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Oldu

Öğretmen, Polis, Doktor ve Kamu Çalışanları İçin Zamlı Maaşlar Netleşiyor

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu’nadan Bakan Yusuf Tekin’e Öğretmen Atamaları İçin Sert Eleştiri

Öğretmenler Kurulu Toplantı Gündemi Belli Oldu! Karne Gününde Kritik Değerlendirme ve Gelecek Yıl Planlaması!

Eğitim Tedbiri Yürüten Okul Yöneticilerinin Ek Ödeme Kapsamına Alınması İçin Özat’tan Açıklama

MEBBİS Yeni Yüzüyle Kullanımda! Öğretmenlerin İş Yükünü Azaltacak Kullanıcı Dostu Özellikler Devrede!

MEB'den Yıl Sonu Mesleki Çalışmalar İçin "Serbest Lokasyon" Kararı ve İdari İzin Duyurusu!

AFAD Duyurdu: Sivas’ta 4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Eğitimci Neyzen: Bodrumlu Müdürün El Yapımı Neyleri Dünyaya Açılıyor

Muhalefetten Çarpıcı Açıklama: Asgari Ücret 45 Bin TL Olacak!

Dikey Geçiş Sınavı Maratonunda Son Viraj: Geç Başvurular Başladı, Sakın Kaçırmayın!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda Görevde Yükselme Yönetmeliği Sil Baştan! 3 Yıl Zorunlu Hizmet ve Sınavsız Atama Dönemi Başlıyor!

MEB'den 23-27 Haziran Seminerleri İçin Ek Ders Ücreti Duyurusu! Kim Ne Kadar Alacak?

Öğretmen atamalarını direkt ilgilendiren iptal kararı

Öğretmenlere 4 yeni sınav görevi ve sınav görevi ücretleri açıklandı

MEB öğretmenlerin sistemini yeniledi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR