Bugün, 18 Temmuz 2025 Cuma
  • BIST 100

    10370,7%2,46
  • DOLAR

    40,29% 0,09
  • EURO

    46,79% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4324,47% -0,04
  • Ç. ALTIN

    6898,98% 0,00

Afyonkarahisar'da 3 elti, 3 çocuğa koruyucu aile oldu

Genel 26.11.2024 11:00:06 0
Afyonkarahisar

AFYONKARAHİSAR (AA) - CANAN TÜKELAY - Afyonkarahisar'a bağlı Sülümenli beldesinde yaşayan Şerife, Hatice ve Özlem Eroğul, koruyucu ailesi oldukları 3 çocuğun eğitim ve sosyal ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyor.

Daha önce de bir çocuğa koruyucu aile olan Hatice Eroğul'un tavsiyesiyle eltileri Şerife ve Özlem Eroğul da koruyucu aile olmak için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurdu.

Şerife ve Özlem Eroğul, 7 yıldır çocuklara koruyucu aile olurken, Hatice Eroğul da 2,5 aylıkken evlerini açtıkları şu an 5 yaşında olan oğlu ile can bağı kurdu.

- "Bağımız çok güçlü"

Hatice Eroğul, AA muhabirine, 19, 17 ve 7 yaşında 3 çocuğu olduğunu, daha önce bakımını üstlendikleri çocuğun büyüyerek yanlarından ayrıldığını söyledi.

İkinci defa koruyucu aile olan Hatice Eroğul, henüz 2,5 aylıkken evini açtığı ve şu an 5 yaşında olan oğlunun otizmli olduğunu öğrendikten sonra tedavi ve eğitimlere başladıklarını dile getirdi.

Oğlunun şimdi çok iyi olduğunu ifade eden Eroğul, "Oğlumla aramdaki bağ, kan bağı değil, can bağı. Bu süreçte eşim çok destekçi oldu. Şu an oğlum 5 yaşında. Benden hiç ayrılmıyor oğlum. Bağımız çok güçlü. Büyüklerimiz de kendi torunları gibi çok seviyor." dedi.

- "Eltilerimle üç kız kardeş gibiyiz"

Şerife Eroğul (49), 30, 26, 23 ve 14 yaşlarında 4 çocuğu olduğunu, eltisi Hatice'den etkilenerek koruyucu aile olmaya karar verdiklerini söyledi.

Kuruma gittiğinde kendi oğlunun da yanında olduğunu anlatan Eroğul, "Oğlumla oyun oynadılar. Hiç çekinmedi bizden, koşarak gelip sarıldı. Çocuk almaya eşimle karar verdim. İlk küçük eltim koruyucu aile oldu. Biz de ondan görerek koruyucu aile olduk. Bu duygular anlatılmaz yaşanır." diye konuştu.

Bağ kurdukları 8 yaşındaki çocuğun özel çocuk olması nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğündeki görevlilerin kendilerini uyardığını ifade eden Eroğul, şöyle devam etti:

"Beldede bizi destekleyen de oldu, 'Sorumluluğu ağır olur.' diyen de oldu. Bize geldiğinde hasta ve engelliydi. Baya toparladık. Eltilerimle üç kız kardeş gibiyiz. Evlerimiz de yakın. Önceden beraber yaşıyorduk. Evlerimiz yakın olunca birbirimizle bağlantımızı koparmıyoruz. Birimizin işi olduğunda çocuklarımızı diğerine bırakıyoruz. Eltilerimin çocuklarıyla bir arada kardeş gibi büyüyorlar. Şu an 15 yaşında. Ailesi olduğum çocuğa kendi çocuklarımdan daha çok ilgi sevgi verdim."

- "Yavrular ailede büyüsün"

Özlem Eroğul da 7 yıl önce 6 yaşındayken koruyucu ailesi oldukları oğullarının da özel çocuk olduğunu belirterek, "Ailem çok destekçi oldu koruyucu aile konusunda. Eltilerimle birbirimize destek oluyoruz. Diğer aileler de hiç düşünmesinler, hemen başvuru yapsınlar. Çocukta aile özlemi vardı. Bana çok sevgi gösteriyor." ifadesini kullandı.

Eltilerin kayınvalidesi Nasiye Eroğul (72) çocukları kendi torunları gibi çok sevdiğini belirterek, "Herkesin de koruyucu aile olmasını isterim. Gelinlerimden memnunum. Gelinlerden bir sorun görmedim. Ben de genç olsaydım alırdım. Yavrular ailede büyüsün." dedi.


Yorum

Toplu İş Sözleşmesinde Arabulucuya ve Hakeme Başvurma Yönetmeliğinde Değişiklik

Yarım Zamanlı Çalışma Yönetmeliğinin Sakıncalı Dezavantajlı Yönleri Neler

Devlet Memurlarına Yarım Zamanlı Çalışma Hakkı Yönetmeliği Resmî Gazete'de Yayımlandı

Zincir Market Skandalı: HAKMAR Sahibi Servetini FETÖ’ye Vasiyet Etmiş!

AB'den Türk Vatandaşlarına Aşamalı 5 Yıllık Schengen Vizesi Onayı!

Devlet Kapısı Açıldı: Temmuz’da 1.291 Yeni Kamu Personeli Alımı Başladı!

Genç Türkçe Öğretmeni Pınar Başar Canay Hayatını Kaybetti

Öğretmen Fazlalığına Çözüm: 540 Saatlik Eğitimle Yeni Branş Fırsatı

Okul Gösterisinde Dehşet: Tartışmayı Ayırmak İsteyen Öğretmen Bıçaklandı!

Memurlara Doğumdan İlköğretim Çağına Kadar Haftalık 20 Saat Çalışma İmkânı!

Polis Maaşlarında Tarihi Artış Kapıda! Emniyet Hizmetleri Sınıfına Dev Zamlar Geliyor!

Adalet Bakanlığına 20 Bin Yeni İstihdam Geliyor

Memurlara Müjde: Yarı Zamanlı Çalışma Dönemi Başlıyor! Erdoğan Detayları Açıkladı!

Ek Ders Ücretiyle Görevlendirme: Yaz Tatilinde Öğretmenlere Yeni Kazanç Kapısı

Kredi Faizlerinde Beklenen Düşüş Başladı: İşte yeni avantajlı mevduat faizleri

LGS sorularının paylaşımına 29 kişiye soruşturma! LGS PDF’leri MEB’e mi aitti?

LGS sorularının sızdırıldığı iddiasının ardından sorumlu Genel Müdür Özgür Türk görevden alındı

Tayini Çıkan Öğretmenlere Kötü Haber: 14 Günlük Maaş Farkı Ödemeleri Risk Altında!

Ankara ve Diyarbakır Eğitiminde Kritik Atama: Müdürler Koltuk Değiştirdi!

Sakarya Üniversitesindeki Sınavsız Şube Müdürü Ataması Mahkemece Durduruldu!

“Genel Af Gündemde Mi? Abdülkadir Selvi’den Net Açıklama Geldi”

“Özel Okul Zamlarına Sınır Geliyor mu? Bakanlığa Kritik Tavsiye”

Öğretmenlere 14 günlük maaş zam farkı duyurusu

Sendika Genel Başkanı Oğuz Özat, zamlı temmuz maaşını paylaştı

Birinci Sınıflar ve Anaokulu Öğrencileri İçin Oryantasyon Takvimi Belli Oldu!

KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? İşte Beklenen Tarih ve Süreç Detayları!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Açıkladı: Emeklilik Sistemi Kökten Değişiyor! "Prim Kadar Maaş" Dönemi Başlıyor!

Sınav görevi ücretlerine zam! Bina sorumlusu, salon başkanı, gözetmen tüm görevliler kaç TL ücret alacak?

MEB’den Yeni Görevlendirme Çağrısı! Öğretim Programları İçin Öğretmen Alımı

Öğretmenlerin sınav görevi sayısına MEB’den %100 artış yazısı!

Yükleniyor

YAZARLAR