1 kademe verilecek öğretmenler için dilekçe örneği

1 kademe verilecek öğretmenler için dilekçe örneği. Sözleşmeli Öğretmenlikte Geçen Süreler İçin Kademe İlerlemesi Yapılacak: Öğretmenlere Yeni Düzenleme

Eğitim 15.01.2025 18:13:00 0
1 kademe verilecek öğretmenler için dilekçe örneği

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan sözleşmeli öğretmenler için önemli bir düzenleme hayata geçti. Bu yeni düzenleme, öğretmenlerin sözleşmeli olarak çalıştıkları sürelerin, maaş kademe ilerlemesinde dikkate alınmasına olanak tanıyacak. Söz konusu değişiklikle, öğretmenler daha önce sözleşmeli statülerinde geçirdikleri süreler için, devlet memurlarına tanınan 8 yılda bir maaş kademe ilerlemesi hakkını elde edebilecekler. İşte düzenlemenin ayrıntıları ve yapılması gerekenler…

Sözleşmeli Öğretmenlikte Geçen Süreler Kademe İlerlemesinde Hesaba Katılacak

Daha önce, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin, sözleşmeli statüde geçirdikleri süreler, maaş kademe ilerlemelerinde dikkate alınmıyordu. Ancak yapılan son düzenleme ile bu durum değişti. 27 Aralık 2024 tarihli ve 32765 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7537 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yapılan değişiklik, sözleşmeli personel pozisyonlarından memur kadrolarına atanan öğretmenlerin, sözleşmeli statüde geçirdikleri sürelerin de maaş kademe ilerlemelerinde değerlendirilmesini sağlıyor.

Yeni düzenlemeye göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na eklenen geçici maddeyle, sözleşmeli olarak çalışan öğretmenlerin, memur kadrolarına atanmış olmaları durumunda, daha önceki sözleşmeli hizmet süreleri 8 yılda bir yapılan kademe ilerlemesi için hesaplanacak.

Kademe İlerlemesi İçin Dilekçe Verilmesi Gerekiyor

Bu düzenleme ile maaş kademe ilerlemesi alacak olan öğretmenlerin, okul yönetimlerine resmi bir dilekçe sunmaları gerekiyor. Öğretmenler, kendi hizmet sürelerinin değerlendirilmesi için okul yönetimlerine başvuruda bulunarak, kademe ilerlemesi talebinde bulunabilecekler.

Dilekçe İçeriği ve Örneği

Öğretmenler, kademe ilerlemelerini talep etmek için okul müdürlüklerine yazacakları dilekçede, 27 Aralık 2024 tarihli kanun değişikliğine atıfta bulunarak şu ifadeleri kullanacaklar:

Dilekçe Örneği:

……. MÜDÜRLÜĞÜNE

Konu: Sözleşmeli Statüde Çalıştığım Sürelerin Kademe İlerlemesinde Değerlendirilmesi

27.12.2024 tarih ve 32765 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7537 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 7. Maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na Geçici 52. Madde eklenmiştir. Bu düzenleme ile 'Geçici Madde 52' çerçevesinde sözleşmeli personel pozisyonlarından memur kadrolarına atanmış olanların, söz konusu pozisyonlarda geçirdikleri hizmet süreleri, 64. Maddenin 4. fıkrası kapsamında değerlendirilecektir.

Söz konusu düzenleme doğrultusunda, sözleşmeli olarak çalıştığım sürelerin 657 sayılı Kanun’un 64. Maddesinin 4. fıkrasına uygun olarak değerlendirilmesini ve tarafıma bir kademe verilmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim.

.../..../2025
Adres: [Adres]
Telefon: [Telefon Numarası]
Ad-Soyad: [Adınız Soyadınız]
TC No: [T.C. Kimlik Numaranız]

Düzenlemenin Öğretmenler Üzerindeki Etkisi

Yeni düzenleme, özellikle uzun yıllar sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenler için büyük bir fırsat oluşturuyor. Daha önce kademe ilerlemesinden faydalanamayan binlerce öğretmen, bu düzenleme ile maaşlarında bir artış sağlayacak. 8 yılda bir kademe ilerlemesi, öğretmenlerin emeklilik haklarını da doğrudan etkileyen bir durum olduğundan, bu düzenleme, öğretmenlerin meslek hayatları boyunca maddi anlamda daha stabil bir gelir elde etmelerini sağlayacak.

Sonuç ve Beklentiler

Sözleşmeli öğretmenlikte geçirilen sürelerin kademe ilerlemesinde dikkate alınması, öğretmenlerin maaş ve kariyer gelişimlerinde önemli bir iyileşmeye yol açacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu düzenlemesi, öğretmenlerin haklarını koruma ve onları daha motive edici bir çalışma ortamı sağlama yönünde atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Öğretmenlerin bu düzenlemeden faydalanabilmesi için okul yönetimlerine dilekçe vermeleri gerektiğinden, sürecin hızlı ve doğru bir şekilde işlemesi için öğretmenlerin başvurularını en kısa sürede yapmaları önem taşıyor.

Yorum
Halk eğitimden 2 yeni fırsat Halk eğitim merkezinden iki yeni fırsat. Özellikle vatandaşlara çeşitli alanlarda eğitilmesine yönelik kurslarla ön plana çıkan halk eğitimlerde yeni fırsatlar gündeme gelmeye devam ediyor. İşte detaylar:
Asgari ücrete ara zam ve 25.000 TL’lik yeni asgari ücret müjdesi mi geliyor? Milyonlarca asgari ücretli hükümetin temmuz ayında ara zam yapmasını bekliyor. Bu kapsamda asgari ücretin 25.000 TL olması yönünde önemli gelişmeler var. İşte detaylar:
Manisalı İş İnsanı Dana Saldırısı Sonucu Hayatını Kaybetti! Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde meydana gelen trajik olayda, iş insanı ve restoran işletmecisi İbrahim Külahlı, sattığı kurbanlık dananın saldırısına uğradıktan üç gün sonra hayatını kaybetti.
Bayram Tatili Sonrası Öğretmenleri Bekleyen Görevler: İşte Detaylar! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen resmi yazıya göre, öğretmenlerin bayram sonrası tamamlaması gereken kritik görevler bulunuyor. İşte öğretmenlerin takip etmesi gereken tarihler ve detaylar!
Öğretmenlere 1 saatlik dinlenme fırsatı, öğrencilerin dersine branş öğretmeni girecek öğretmenlere 1 saatlik dinlenme fırsatı. MEB tarafından başlatılan uygulama ile Öğretmenler bir ders saati dinlenebilecek, öğrencilerin dersinde branş öğretmeni girecek. İşte detaylar:
Memur maaşına %15,6’lık zam ve refah payı ile %25 zam açıklaması bekleniyor memur maaşlarına temmuz ayında yapılacak zam oranının önemli ölçüde belli olmasının ardından düşük kalacak olan memur maaş zammını refah payı zammı açıklaması bekleniyor. Refah payı ile ç memur maaş zammının %25 olması isteniyor.
Taksiler Artık Rastgele Yolcu Almayacak! İstanbul’un Yeni Ulaşım Sistemi Başlıyor İstanbul'da yıllardır devam eden taksi karmaşasına son verecek dijital tabanlı yeni bir ulaşım modeli devreye giriyor! İşte, İstanbul'un taksi taşımacılığında başlayacak bu yeni dönemin tüm detayları...
MEBBİS Hatası Sonrası Ek Ders Ücretleri Yanlış Hesaplandı! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev yapan öğretmenlerin Mayıs ayı ek ders ücretlerinde beklenmedik bir kriz yaşandı. İşte ek ders modülü hatasıyla ilgili detaylar...
Ahmet Ülger Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen atama süreçleri kapsamında, Kırıkkale’nin deneyimli eğitimcilerinden Ahmet Ülger, Bahşılı İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladı.
Uzun Tedavin Gören Beril Ela'nın Okuluna Muhteşem Dönüşü Duygulandırdı! Sakarya'nın Pamukova ilçesinde, Ertuğrul Gazi Ortaokulunda Gökyüzüne Süzülen Umut Balonları: Beril Ela'nın Okuluna Muhteşem Dönüşü Duygulandırdı!