Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim öğretim yılı için öğretmenlerden yıllık plan, aylık plan, günlük eğitim akışı, ders planı gibi planların okul idaresine teslimi ve hazırlanması yönünde yeni düzenlemeler yaptı.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Tebliğler Dergisi'nin Eylül 2022 - EK Yayında 13.09.2022 tarihli Eğitim ve Öğretim alışmalarının Planlı Yürütülmesine İlişkin Yönerge Konulu Bakan Mahmut Özer'in onayı ile yayımlanan resmi yazıda 
" Öğrenme-öğretme sürecinde resmî ve özel okul öncesi eğitim kurumlarında aylık plan ve günlük eğitim akışı, ilköğretim ve ortaöğretim;kurumlarında yıllık plan ve ders planı yapılması zorunludur" 
ifadesi yer aldı. Bu ifade ile birlikte her öğretmen, okul müdürü ile denetleme yetkisi bulunan kişilerin istemesi durmunda aylık plan, günlük eğitim akışı, yıllık plan ve ders planını, basılı veya elektronik ortamda göstermek zorunluluğu da yer aldı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurumlara gönderilen resmi yazıda öğretmenler için aylık plan ve günlük eğitim akışı, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenler için ise yıllık plan ve ders planına dair ayrıntılar yer aldı. Ayrıca aylık plan, günlük eğitim akışı, yıllık plan, ders planları, programlar, planlama çalışmaları ve yapılan hazırlıklar müfettişlerce yapılan denetimlerde incelenir ve değerlendirilir maddesi ile eğitim müfettişlerine bu konuda denetim yetkisi ifadesi yer aldı.

MEB tarafından yayımlanannresmi yıllık plan, aylık plan, günlük eğitim akışı, ders planı konulu resmi yazı şöyle: