ANKARA Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirecek projelerle ilgili bir komite kurulması konusunda anlaşmaya vardı.

Yonhap ajansının haberine göre, Yoon, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 60. yıl dönümü dolayısıyla Güney Kore'ye bir günlük resmi ziyarette bulunan Bin Selman ile bir araya geldi.

Güney Kore Devlet Başkanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamaya göre, Yoon, "Orta Doğu'daki en büyük ticari ortağımız ve denizaşırı inşaatta iş birliği yaptığımız ülke Suudi Arabistan, ekonomik ve enerji güvenliğimiz için kilit bir ortak." değerlendirmesinde bulundu.

Yoon, Veliaht Prens'in 2030 vizyonuyla yeni bir geleceğe açılan Suudi Arabistan ile ikili ilişkileri yeni bir düzeye çıkarmanın en uygun zamanının şimdi olduğunu belirtti.

Ülkelerin altyapı, enerji ve savunma sektörlerindeki iş birliğini güçlendirmeyi isteyen liderler, ilgili projeleri denetlemek üzere bir komite kurulması konusunda mutabakata vardı.

Yoon, savunma sanayisi, enerji, kültür ve turizm gibi alanlarda iki ülkenin yatırım iş birliğini geliştirme ve genişletmek istediğini ifade etti.

Veliaht Prens Bin Selman da ülkeler arasında başta enerji, savunma ve inşaat sektörleri olmak üzere çeşitli alanlardaki iş birliğinin güçlendirilmesini istediğini dile getirdi.

Görüşmede iki lider, Kuzey Kore'nin füze denemelerini de güçlü şekilde kınadı.