Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'ne katılacak.

(Artvin/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kırgızistan Meclis Başkanı Nurlanbek Şakiyev ile görüşecek.

(TBMM/11.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılacak.

(TBMM/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM'den

- MHP ve HDP'nin grup toplantıları gerçekleştirilecek.

- Genel Kurulda, Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığının 2023 yılı bütçesi ele alınacak.

(10.45/12.45/15.00/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ FİNANS

1- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Yusufeli Barajı ve HES'in açılışına katılacak.

(Artvin/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Artvin Yusufeli Yeni Bağlantı Yolları'nın açılış törenine katılacak.

(Artvin/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayı tüketici güven endeksini, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin iş gücü girdi endekslerini ve yapı izin istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 5 ve 10 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt avuşoğlu, Fas'ta düzenlenen BM Medeniyetler İttifakı 9. Küresel Forumu'na ve BM Medeniyetler İttifakı Dostlar Grubu Bakanları Toplantısı'na iştirak edecek.

(Fas)

2- ASEAN Savunma Bakanları Toplantısı, Kamboçya'nın Siem Reap şehrinde başlayacak.


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde düzenlenecek "Vakıf Medeniyeti: Objektifinle Geleceğe Miras Bırak Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni"ne katılacak.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2022-2023 akademik yılı açılış töreni ve Genç Ofis Açılış Programı'na katılacak, çeşitli ziyaretler ve incelemelerde bulunacak.

(Manisa/11.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- 2022 FIFA Dünya Kupası'na, Katar'da C Grubu'nda Arjantin-Suudi Arabistan, Meksika-Polonya ve D Grubu'nda Danimarka-Tunus, Fransa-Avustralya maçlarıyla devam edilecek.

(Al Daayen/13.00/Doha/19.00/Doha/16.00/Al Wakrah/22.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 9. haftasında, Fenerbahçe Beko, Fransa'nın Monaco ekibiyle, Anadolu Efes ise İtalya'nın EA7 Emporio Armani Milan takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Monako/21.00/Milano/22.30) (Fotoğraflı)

4- Basketbol ULEB Avrupa Kupası A Grubu'nun 5. haftasında, Frutti Extra Bursaspor, deplasmanda Fransa'nın Mincidelice JL Bourg en Bresse takımıyla karşılaşacak.

(Bourg en Bresse/21.00)

5- Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında, A Grubu'nda TOFAŞ, Fransa'nın SIG Strasbourg ekibini konuk edecek; B Grubu'nda Pınar Karşıyaka, İtalya'nın UNAHOTELS Reggio Emilia takımıyla deplasmanda mücadele edecek.

(Bursa/20.00/Reggio Emilia/22.30) (Fotoğraflı)

6- Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası'nın eleme turu ilk maçında PTT, Belçika'nın Tchalou Chapelle-Lez-Herlaimont takımını konuk edecek.

(Ankara/18.00) (Fotoğraflı)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.