Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov tarafından kabul edilecek, Milli Konsey Meclis Başkanı Gülşat Mammedova ve Milli Konsey Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile görüşecek, Milli Konsey Meclis Genel Kuruluna hitap edecek ve TBMM ile Türkmenistan Milli Konseyi Halk Maslahatı arasında iş birliği protokolü imza törenine katılacak.

(Aşkabat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programına katılacak, çeşitli etkinliklere iştirak edecek.

(Kayseri/10.00-12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programına katılacak.

(Kırşehir/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesi görüşülecek.

(10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ FİNANS

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ni ziyaret edecek.

(Zonguldak/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Kapanış Merasimi programına, Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı'na ve İlk Oyum AK Parti'ye İlk Oyum Erdoğan'a Gençlik Buluşması'na katılacak.

(Elazığ/10.00/14.30/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Narince-Gerger Yolu Temel Atma Töreni'ne katılacak, Kahta-Narince-Siverek yolunu inceleyecek, Valiliği, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek, Adıyaman Hastane Farklı Seviyeli Kavşağı'nda incelemelerde bulunacak.

(Adıyaman/11.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kasım ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketi ile 3. çeyreğe ilişkin uluslararası yatırım pozisyonunu açıklayacak.

​​​​​​​​​​​​​​(Ankara/10.00)


GÜNCEL

1- YÖK Başkanı Erol Özvar, Fırat Üniversitesinde gerçekleştirilecek "Yükseköğretim Kurulu Araştırma Üniversiteleri Toplantısı"na iştirak edecek.

(Elazığ/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hacı Reşit Kakı Camisi'nin açılış törenine iştirak ederek, cuma hutbesini okuyacak, 29 Mayıs Üniversitesindeki Zekat Kongresi'ne katılacak.

(İstanbul/12.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Havalimanı'nda "Saya'nın Sesi" adlı eserin açılış törenine iştirak edecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Sezai Karakoç, vefatının birinci yılında Zeytinburnu Kültür Sanat'ta iki gün sürecek sempozyumla anılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kanada'da düzenlenen Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Mütevelli Heyeti Toplantısı'nda konuşma yapacak.

(Montreal/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve bir milli futbolcu, yarın ekya ile yapılacak özel maça ilişkin Gaziantep Stadı'nda düzenlenecek basın toplantısında soruları cevaplayacak; ay-yıldızlı ekip son çalışmasına da statta çıkacak.

- ekya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Jaroslav Silhavy, aday kadrodan bir oyuncusuyla Gaziantep Stadı'nda düzenlenecek basın toplantısında soruları yanıtlayacak. ekya Milli Takımı, karşılaşma için son çalışmasını da statta yapacak.

(Gaziantep/18.15/19.00/16.45/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Spor Toto 1. Lig'de 14. hafta, Yeni Malatyaspor-Pendikspor maçıyla başlayacak.

(Malatya/20.00) (Fotoğraflı)

4- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 8. haftasında Fenerbahçe Beko, Yunanistan'ın Panathinaikos takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.45) (Fotoğraflı)

5- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 7. haftası, Darüşşafaka-Bahçeşehir Koleji maçıyla başlayacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.