Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,20% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5955,70% 0,79
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,88

Geleceğin moda teknolojileri GarmentTech İstanbul Fuarı'nda yer alacak

- Teknik Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Necip Güney: - 'Üç milyona yakın çalışanımız var. Rekabet edilebilir kalite anlamında Türkiye çok ileri düzeyde'

Ekonomi 7.03.2024 10:13:07 0
Geleceğin moda teknolojileri GarmentTech İstanbul Fuarı

İSTANBUL (AA) - GarmentTech İstanbul Fuarı'nın ilki İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) düzenlenecek.

Türkiye'nin konfeksiyon makine üreticileri ve ünlü markaların temsilcileri, GarmentTech İstanbul Konfeksiyon, Nakış Makineleri Yedek Parça ve Yan Sanayi Fuarı için Teknik Fuarcılık ile işbirliği yaptı.

GarmentTech İstanbul Fuarı Danışma Kurulu üyelerinin destekleri ve Konfeksiyon Otomasyon ve Makine İmalatçıları Derneği'nin (KOMİD) iş birliği ile düzenlenecek GarmentTech İstanbul Fuarı profesyonel ziyaretçilere ve küresel alıcılara ev sahipliği yapacak.

25-28 Haziran 2025'te düzenlenecek olan GarmentTech İstanbul Fuarı'nda, dikişten kesime, ütüleme sistemlerinden paketlemeye, nakıştan baskıya kadar konfeksiyon ve hazır giyim üretiminde kullanılan tüm teknolojiler sergilenecek.

Özellikle AR-GE ve inovasyona ağırlık veren yerli ve yabancı üreticilerin küresel alıcılarla buluşacağı fuar, yeni teknolojileri uygulamak ve yatırımlarına yön vermek isteyen sektör profesyonellerini misafir edecek.

AA muhabirine açıklamada bulunan Teknik Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Necip Güney, 30 yılı aşkın süredir konfeksiyon ve tekstil makine sektöründe fuarcılık alanında faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Güney, Türkiye'nin bir tekstil ülkesi olduğuna dikkati çekerek, "Üç milyona yakın çalışanımız var. Dünyada rekabet edilebilir kalite anlamında Türkiye çok ileri düzeyde." ifadelerini kullandı.

Teknolojinin hızlı değişimini sektördekilerin de takip etmesi gerektiğini vurgulayan Güney, 2025'te yapacakları GarmentTech Fuarı'nın yeni teknolojilerin teşhir edileceği bir fuar olduğunu dile getirdi.

- "Biz kalitemizden dolayı tercih sebebiyiz"

Güney, Avrupa'da yapılan fuarların, yaşanan vize problemleri nedeniyle ziyaretçi grafiğinde düşüş olduğunu aktardı.

İstanbul'daki fuarlarda uluslararası ziyaretçilerin her geçen gün arttığının altını çizen Güney, "Bu fuarımızda Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu, Afrika, diğer taraftan Bangladeş, Pakistan, Hindistan'dan da çok yoğun bir şekilde ziyaretçi beklentimiz var." değerlendirmelerinde bulundu.

Fuarda yatırımcı beklentilerinin de yüksek olduğunu belirten Güney, "Kalite konusunda bazı markalar ucuz iş gücünden dolayı farklı pazarlara yöneldiler. Biz bunu çok net bir şekilde görüyoruz. Son birkaç aydır bu çok yoğun yaşanmaya başladı. Bangladeş'e, Mısır'a gidenler var. Fakat Türkiye kalitesini tutturamıyorlar. Türkiye kalitesini tutturamadıkları için geri dönüyorlar. Burada biz her ne kadar pahalı da olsak yine de kalitemizden dolayı tercih sebebiyiz." şeklinde konuştu.

Konfeksiyon Otomasyon Makine İmalatçıları Derneği (KOMİD) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Akın, 2025'te başarılı uluslararası nitelikte bir fuar yapmak arzusunda olduklarını dile getirerek, "İthalatçı makineciler ve biz bir araya gelerek beraber karar verdik. Bu fuarın neticesinde başarı almak mecburiyetindeyiz ve başarılı olacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Akın, KOMİD'in yurt dışında da üyelerinin olduğunu ve daha önce yapılan fuarlarda kendilerini tanıttıklarını aktararak, "Teknik Fuarcılık TÜYAP'ın beraber olduğu bir grup. Netice itibarıyla biz inanıyoruz. Aynı desteği bize devam ettirecekler ve başarılı olacağız." dedi.

- "Bu fuarın en uygun yapılabileceği yerdeyiz"

KOMİD Yönetim Kurulu Üyesi Metin Kılıç da Türkiye'nin konfeksiyon üretimi konusunda hem coğrafi hem jeolojik olarak önemli ve kritik noktada bir ülke olduğunun altını çizerek, "Uçakla üç saatlik mesafede elliden fazla ülke ve bunların bir çoğunda konfeksiyon üretimi var. Biz bu ülkelere ihracat gerçekleştiren, yıllardır çalışan bir firmayız. Dolayısıyla bu fuarın en uygun yapılabileceği yerdeyiz. Bu avantajı kullanmamız lazım." diye konuştu.

Kılıç, bu fuar sayesinde Türkiye'ye yabancı yatırımcıların gelmesini beklediklerini dile getirerek, Türkiye'den yurt dışına özellikle konfeksiyonun çok güçlü olduğu Asya ve Güney Asya ülkelerine makine ihracatının gerçekleşmesi sonucunda ülkeye ciddi bir döviz girişi olacağına dikkati çekti.

TETAŞ Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Murat Eren ise hazır giyim, konfeksiyon, tekstil sektörünün Türkiye'nin en büyük sektörlerinden biri olduğunun altını çizdi.

Üretim yapan firmalar olarak fuardan beklentilerinin yüksek olduğunu kaydeden Eren, "Bütün temennimiz, tüm paydaşlarla birlikte dünyadaki diğer emsal rakiplerimizden daha başarılı bir fuar gerçekleştirmek. Bu yüzden beklentilerimiz 2025 için çok yüksek." dedi.

Yorum

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Öğrencilerine Uygunsuz Görüntü Gönderen Tacizci Öğretmen Tutuklandı

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Bakan Işıkhan Tarih Vererek Duyurdu! Yeni Yıl Zammı İçin Geri Sayım Başladı!

Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik İçin Maaş Dengesi Sinyali: Bakan Yerlikaya Açıkladı

MEB Personeline Ödül Şartları Açıklandı: İki Kritik Engel Dikkat Çekiyor

Yurt Dışı Öğretmenlik Sınav Başvuruları Başlıyor! İşte Şartlar ve Ücretler!

TBMM'de Sert Mülakat Tartışması: Bakan Tekin, Muhalefete Rest Çekti! "İspat Edin, Gereğini Yapacağım!

2. Dönem Ülke Geneli Ortak Sınav Tarihleri Açıklandı!

AÖK Sınavları İçin Kritik Uyarı: Görev Çıkan Öğretmene +10 Ceza Puanı Tehlikesi!

Memur Maaşlarında Kritik Süreç: Seyyanen Zam Paketi Kabineye mi Geliyor?

MESEM'e Yönelik Eleştiriler Neden Artıyor? Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri'nden Çarpıcı Analiz: Hatalı Eğitim Anlayışı!

31 Aralık’ta Okullar Tatil mi? 1 Ocak Sonrası Eğitim Takvimi Açıklandı

Öğretmen Atamalarında Kritik Kabine Toplantısı! 10 Bin Kontenjana Ek Atama Gelecek mi?

Öğretmenler 4 yeni sınav görevi! Sınav görevi ve ücretleri belli oldu

Manisa’nın Tarihi İlk Kadın Başkanı Gülşah Durbay 37 Yaşında Hayatını Kaybetti

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.