GAZZE Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığı, uluslararası toplumu, İsrail ablukası nedeniyle sınırlı imkanlarla hizmet veren Sivil Savunma Teşkilatına gelişmiş ekipman sağlanması için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliya Mülteci Kampı'ndaki bir binada çıkan ve 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yangınla birlikte İsrail ablukası ve Sivil Savunma Teşkilatının çalışma şartları yeniden gündeme geldi.

İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamasında, "İsrail ablukası, hayatın her alanını etkiliyor ve bundan İçişleri Bakanlığı da nasibini alıyor. Sivil Savunma Teşkilatı, Gazze'ye ekipman girişine izin verilmediği için imkansızlıklar içinde çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Teşkilatın elindeki ekipmanların 20 yıllık olduğuna ve performansının her geçen yıl düştüğüne dikkati çeken Bezm, yaşanan büyük olaylara müdahale için bunların yenilenmesi gerektiğini dile getirdi.

Bezm, uluslararası topluma ve kurumlara insani görevlerini yerine getirme ve sivil savunma için Gazze'ye gelişmiş ekipmanlar ve itfaiye araçlarının sokulması konusunda acilen harekete geçme çağrısı yaptı.

Gazze'nin kuzeyindeki kampta bir binada 17 Kasım'da çıkan yangında 21 kişi hayatını kaybetmiş, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ülkede ulusal yas ilan etmişti.