Terör örgütü PKK’lı teröristlerin 21 Kasım 2022’de Gaziatep’in Karkamış ilçesine yönelik terör saldırısında hedef olan Kocatepe Öğretmen Ayşenur Alkan İlkokulunda eğitim öğretim, 9 günlük aranın ardından yeniden başladı. Şehit öğretmen Alkan’ın eğitim verdiği 4/C sınıfındaki öğrenciler ise okula dönmenin buruk heyecanını yaşadı. Derse giren öğrenciler, Ayşenur Alkan’ın yerine atanan yeni öğretmenleri Zeliha Ağaoğlu ile tanışmak ve ilk derslerini işlemek için sabah sınıfa girdi.

BÜYÜK HÜZÜN YAŞANDI

Okulda ilk derste, Ayşenur öğretmenin şehit olduğu bir süre önce işlediği matematik ders notlarının halen tahtada yazılı olması dikkati çekti. Öğretmenlerinden geriye kalan ders notlarını tahtada gören öğrenciler, büyük hüzün yaşadı. Ayşenur öğretmenin, saldırıdan kısa süre önce tahtaya “ıkarma işleminde tahmini sonuç” başlığıyla “ıkarma işleminde tahmini sonuç bulurken sayılar en yakın onluk ile en yakın yüzlüğe yuvarlanır. İşlem sonucunda tahmini sonucu bulmak için en büyük sayıdan en küçük sayıyı çıkarır, farkı buluruz” notunu ve örnek işlemler yazdığı görüldü.

BURUK SEVİN

Alkan’ın öğrencilerinden Melike etin, okula yeniden geldiği için mutlu olduğunu belirterek, “Okulda Ayşenur öğretmeni göremeyince çok üzüldüm. Okula geldiğimde tahtada halen yazdıkları duruyordu. Bunu görünce de çok üzüldüm. Şimdi yeni öğretmen geldi” dedi.

OK İYİ BİR ÖĞRETMENDİ,ONU OK SEVİYORDUK

Üzüntüsünü dile getiren öğrencilerden Fatma Hali, “Okula geldiğimde Ayşenur öğretmeni göremedim. Yeni öğretmen geldi, eğitime onunla devam edeceğiz. Ama yine de çok üzülüyorum. ünkü Ayşenur öğretmen çok iyi bir öğretmendi, onu çok seviyorduk” derken, Şam Meşan da, “Okulda Ayşe hocayı görmediğim için üzüldük. O bize her gün oyun oynatıyordu. Onu çok seviyorduk” dedi..