İSTANBUL Gastromasa, gastronomi dünyasını “Sürdürülebilirlik ve Biyoçeşitlilik” temasıyla bir araya getirdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden (İGÜ) yapılan açıklamaya göre, 7’nci Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı bu yıl Sürdürülebilirlik ve Biyoçeşitlilik temasıyla ziyaretçileri ile buluşuyor.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa, İGÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Serdar Egeli, akademisyenler ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri de katıldı.

Dünyaca ünlü şeflerin, konuşmacıların, yatırımcıların, sürdürülebilirlik ve biyoçeşitlilik konusundaki önder isimlerin yer aldığı Gastromasa’da ziyaretçiler, ayrıca stant açarak sürdürülebilirliğe destek veren yüzlerce firmayı yakından tanıma fırsatı da elde ediyor.

Gastromasa Gastronomi Konferansı, Gastromasa Bar, Gastromasa Pastry, Gastromasa Hospitality konseptleri ile gastronomi sektörünü bir araya topladı.

Sürdürülebilirlik çalışmaları ile dikkati çeken İstanbul Gelişim Üniversitesi de Gastromasa’da yerini aldı. Açtığı stant ile ziyaretçilerini hem bilgilendiren hem de bir kez daha sürdürülebilirliğin uygulanış şekillerini anlatan İGÜ, etkinliğin ikinci gününde de ziyaretçileri ile buluşmaya devam edecek.

Konferansta ve stantlarda hem Türk mutfağının hem de dünya mutfağının ünlü şeflerinin yanı sıra uluslararası alanda isimlerini duyurmuş markalar da yer alıyor. Mutfaktan gastronomi turizmine kadar sürdürülebilirliği her alanda uygulayan birçok firma etkinliğin ikinci gününde de gastronomi sektörüne ait workshoplarda yerini alacak.