İSTANBUL Garanti BBVA Filo, Şubat 2022'de başladığı kira sertifikası (sukuk) ihraçlarında toplamda 600 milyon TL’lik hacme ulaştı.

Garanti BBVA Filo'nun açıklamasına göre, şirket, bugüne kadar gerçekleştirdiği 10 kira sertifikası ihracını, gelen yoğun taleple piyasa muadillerine göre başarılı bir şekilde tamamladı.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan Garanti BBVA Filo Genel Müdürü Ayşegül Gülgör, Emlak Katılım Bankası ve Emlak Varlık Kiralama AŞ aracılığıyla şubattan bu yana 10 kira sertifikası ihracı gerçekleştirdiklerini belirterek, ihraçların tamamında oldukça yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını bildirdi.

Sukuk ihraçlarına ilişkin detaylar veren Gülgör şunlara dikkati çekti:

"İhraçlarda filo kiralama sözleşmelerine konu ve işletilmesi faizsiz finans ilkelerine uygun filo portföyü ve bu portföyün getirileri dayanak varlık olarak değerlendirildi. Kira sertifikasını satın alan yatırımcılar ise Garanti BBVA Filo'nun, filo portföyünün kendisine ve kira gelirlerine, taraflar arasında anlaşılan kira oranı üzerinden almış oldukları sertifika payları oranında katıldı.

Garanti BBVA Filo, hali hazırda dolaşımda kira sertifikası bulunan tek filo kiralama şirketi olarak sektöründe öne çıkıyor. Önümüzdeki dönemde de büyüme stratejimize uygun bir ürün olması nedeniyle bu ihraçlara artırarak devam edeceğiz."