Bugün, 11 Haziran 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    9663,15%1,86
  • DOLAR

    39,21% -0,10
  • EURO

    44,84% -0,04
  • GRAM ALTIN

    4194,67% -0,08
  • Ç. ALTIN

    6767,71% -0,97

Fransa'da Filistin yanlıları, İsrail'i destekleyen süpermarket zincirinin boykot edilmesini istedi

Genel 2.12.2023 15:31:22 0
Fransa

AUBERVİLLİERS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'in banliyöleri Montreuil, Saint-Denis ve Auberviliers'de Filistin yanlıları, İsrail'i desteklediğini belirttikleri uluslararası süpermarket zincirinin şubelerinin önünde toplanarak boykot çağrısı yaptı.

Filistin yanlıları, eş zamanlı olarak uluslararası süpermarket zincirinin Montreuil, Saint-Denis ve Aubervilliers şubeleri önünde toplandı.

Auberviliers'deki alışveriş merkezinin önünde toplanan Filistin destekçileri, uluslararası market zincirinin İsrail ordusuna ücretsiz teslimatları nedeniyle boykota başladıklarını açıkladı.

Göstericiler, alışveriş yapmaya gelenleri vazgeçirmek için "İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamları" anlatan ve insanları farkındalığa çağıran broşürler dağıttı.

Marketin bulunduğu alışveriş merkezinin güvenlik görevlileri, Filistin destekçilerini alandan uzaklaştırdı.

Gösteriye katılanlardan Selim, AA muhabirine yaptığı açıklama, Filistin davasını desteklemek için burada olduğunu söyledi.

Filistin toprağı Batı Şeria'da, "İsrailli yasa dışı yerleşimcilere hizmet veren ve 7 Ekim'den bu yana 15 bin Filistinliyi öldüren İsrail ordusuna ücretsiz gıda desteği sağlayan" süpermarket zincirini boykot ettiklerini belirten Selim, "Bugün Filistin'deki soykırıma suç ortağı olmamak ve Filistinlilerin boykot çağrılarına destek vermek için burada toplandık." dedi.

Selim, bu tür boykotların İsrail ordusunu zorda bıraktığını ve İsrail'in bununla başa çıkmak için bütçesinden yüklü kaynak ayırdığını kaydetti.

Markete gelen müşterilere İsrail ordusunun Filistin'deki katliamlarını anlattıklarını, birçok kişiyi artık buradan alışveriş yapmamaya ikna ettiklerini dile getiren Selim, bugün ayrıca Paris'te Filistin'e destek için gösteri düzenleneceğini belirtti.

Selim, Filistin'deki işgali ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İsrail'e kayıtsız şartsız desteğini kınadıklarını ifade ederek, "Bugün Fransa dahil Avrupa Birliği ülkeleri, isterlerse katliamın sonlandırılmasını sağlayabilir ama tersi oluyor, onlar İsrail'e silah desteği veriyor. Avrupalı ve ABD'li şirketler sömürge ve apartheidin devamını sağlıyor. Bunlara suç ortağı olmak istemiyoruz." diye konuştu.

Göstericilerden Neva da Filistin'de olanları anlatarak insanların farkındalığını artırmak için süpermarket önünde toplandıklarını söyledi.

Neva, boykotları aracılığıyla, İsrail devletinin şu an büyük çabalarla yürüttüğü ve Fransız medyasının da benimsediği propagandaya karşı önlem almayı amaçladıklarını anlatarak, "Boykotun önemli olduğunu düşünüyoruz çünkü İsrail'in bütçesine dokunuyor. Çünkü parası azaldığında ve maddi destek sağlanmazsa İsrail zorlanacak." dedi.

Fransa'da birçok markanın, katliamlarına rağmen İsrail'e destek verdiğini dile getiren Neva, bu şirketlerin Ukrayna ile gösterdikleri dayanışmayı Filistinlilerden esirgediğini kaydetti.

Yorum

Cevdet Yılmaz'dan Enflasyon, Terör ve İnfaz Düzenlemesi Hakkında Kritik Değerlendirmeler!

Dehşet Evi Muğla'da! Ortaca'da Alkol Tartışması Kanlı Bitti: 2 Ölü, 1 Ağır Yaralı

MEB'den İkinci İl Dışı Atama Umudu: İlk Tayini Çıkanlar Kararnamelerini Nasıl İptal Edecek?

Uzman ve Başöğretmenlik Bekleyenlere Son Dakika: MEB Sicil Affı İçin Düğmeye Bastı!

Son Dakika: Öğretmenlerin Seminer Çilesi Bitiyor Mu? Online Çalışmalar Kapıda!

2026’da Rekor Başvuru Bekleniyor! Ücretli Öğretmenlikte Sertifika Zorunluluğu

Öğretmenlerin ek ders ücretini yine en erken ödeyen milli eğitimden biri oldular

Yaz Tatili Uzuyor mu? MEB’den Beklenen Açıklama!

Bunları yapanlar LGS’de daha başarılı olacak! MEB püf noktalarını açıkladı

Temmuz’da Memurlara Ek Ödeme! Maaş Farkı Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

4 Gündür Haber Alınamayan Doktor Kenan Yıldırım'dan Üzücü Haber: Cansız Bedeni Evinde Bulundu!

2025 BİLSEM Sözlü Sınav Sonuçları Duyuruldu! Adaylar İçin Kritik Tarihler

Atanmayı Beklemeyen Öğretmenler: Bu Branş Özel Sektörde Servet Kazandırıyor!

Eğitim Fakülteleri Kapatılıyor Mu? Öğrencileri Bekleyen Büyük Değişim

Takdir ve Teşekkür Belgeleri İçin Yeni Kriterler! Zayıf Notu Olanlar Alabilecek mi?

Yanlış Kimlik Bilgisi Verdi, Polise Silah Doğrulttu! İşte Olayın Detayları

Lise Saldırısında 7'si Öğrenci 9 Kişi Hayatını Kaybetti, Saldırgan İntihar Etti!

MEB'den Eğitimde Yapay Zeka Devrimi: Öğretmenlere Akıllı Asistan, Sınavlar Yenileniyor!

MEB’den Yeni Yönetici Atama Süreci! Müdür ve Müdür Yardımcısı Görevlendirmeleri

Ücretli Öğretmenlik İçin Kritik Şart: O Sertifikaya Sahip Olanlar Bir Adım Önde Olacak!

Öğretmenlerin Haziran Seminerleri Kararı Yüz Yüze Mi, Uzaktan Online Mi Olacak?

LGS 2025 Sınav Görev Ücretleri Belli Oldu! Öğretmenler ve İdareciler Ne Kadar Alacak?

Polis Akademisi’nden Duyuru! POMEM Mülakat Sınavı Tarihleri Belli Oldu

Okul Müdürü Okulda Canına Kıydı, Yaşamına Son Verdi!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Öğretmenlere Özel Eğitim Programı!

Danıştay Hakimi Silahlı Saldırıya Uğradı, Hayati Tehlikesi Devam Ediyor

Sigara İçen Memurlar İçin Yeni Düzenleme! Fazla Mesai Zorunlu mu Olacak?

MEB’den 15 Bin Öğretmen Ataması İçin Yeni Açıklama! Sözlü Sınav Detayları

Son Dakika! Öğretmenlerin Ek Dersleri Azalıyor: Aylık 1288 TL Kayıp Kapıda!

Lise 12. Sınıflarda Beden Eğitimi Dersi Değişiyor! İşte Gelecek Senenin Müfredatı!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR