Gündem

Yüzden fazla kişiye hapis, tutuklama ve gözaltı

Abone Ol

100'den fazla kamu çalışanı ile ilgili gözaltı, tutuklama, hapis cezası, yeniden tutuklama, tahliye gibi önemli kararlar verildi. Cezaevinden çıkmak istemeyen sanık bile oldu. Haberleri tek tek yapmak yerine kolay olması için galeri şeklinde hazırladık. Haberleri görmek için resme tıklayınız... İşte detaylar.....

Aksaray'da meslekten ihraç edilen 12 öğretmen gözaltına alındırnOperasyonda, daha önce meslekten ihraç edilen ve ByLock kullandığı ileri sürülen 12 öğretmen gözaltına alındı...rnAksaray merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, daha önce meslekten ihraç edilen ve ByLock kullandığı iddia edilen 12 öğretmen yakalandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, daha önce meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları iddia edilen 22 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Aksaray merkezli, Ankara, Konya, Adana, Niğde, Amasya ve Şanlıurfa'da çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 12 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, emniyete götürüldü. Adreslerinde bulunamayan 10 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

FETÖ sanığı eski emniyet amirine müebbet hapis istemirnFETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Ulus İlçe Emniyet Amiri Mustafaoğlu hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı.rnBartın Cumhuriyet Başsavcısı tarafından hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 11 sayfalık iddianamede, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Ulus İlçe Emniyet Amiri Levent Mustafaoğlu hakkında hakkında, TCK'nın Anayasayı ihlal suçunu düzenleyen 309. maddesi uyarınca bir kez ağırlaştırılmış müebbet ile silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenen davanın ilk duruşması 24 Nisan'da yapılacak. Darbe girişimi gecesi Ulus İlçe Emniyet Amiri olarak görev yapan Mustafaoğlu'nun, polis memuru Yusuf Yavuz'u arayarak emniyete geçmesi ve silahlı nöbetçi çıkarması talimatı verdiği belirtilen iddianamede, talimat üzerine Yavuz'un emniyete geçtiği, komiser Muhammet Mertoğlu'nun da personele dolaptan otomatik silahları çıkartmaları yönünde talimat verdiği ifade edildi. Buraya bir onbaşı atarlar, ona tabi oluruz Emniyet amirliğine gelen Mustafaoğlu'nun Kaldırın bu silahları, savaş mı var sanki, görünmesin bu silahlar. talimatıyla Yavuz'un silahları alarak bina içerisine girdiği aktarılan iddianamede, şüphelinin, ''Herhalde bu sefer hallediyorlar ya da ele geçiriyorlar. sözleri üzerine polis memuru Yavuz'un, Peki amirim, bu bir darbe ise ve biraz sonra jandarma kapıya dayanıp verin burayı derlerse ne yapacağız?' sorusuna, Ulus İlçe Jandarma Komutanı Berker ile kardeşiz, birbirimize silah mı doğrultacağız, makul bir yolunu buluruz, direnmeyiz. Zaten onlar buraya bir onbaşı atarlar, biz de ona tabi oluruz, ben de ona uymak zorundayım. yanıtını verdiği kaydedildi. Hangi darbede polis askere karşı koymuş Mustafaoğlu'nun, Burada jandarma iyi, buradakilerle arkadaşız. Berker iyi çocuk, arkadaşımız, biz jandarmayla kardeşiz, onlarla çatışmaya girmeyiz. Gelirlerse içeriye alırız, teslim ederiz. İl emniyet müdürü bile 'direnin' diye bir emir vermedi, neye göre direneceğiz? şeklindeki sözlerine yer verilen iddianamede, Mertoğlu'nun, Böyle bir emre gerek yok, hükümet açıklaması olmadan içeri almayacağımızı kibar bir dille söyleyerek geri göndermeye çalışırız, direnirlerse biz de direnir, karşı koyarız. dediği ve şüpheli Mustafaoğlu'nun, Hangi darbede polis askere karşı koymuş? ifadelerine de Bütün darbelerde hükümet teslim olduktan sonra polis teslim oldu, hükümet açıklaması olmadan polis teslim olmadı. diyerek karşılık verdiği aktarıldı.

Eski Nevşehir Vali Yardımcısı Berk hakkında tahliye kararırnMahkeme, FETÖ üyesi olmak suçundan yargılanan Berk hakkında, savunmasının alınması ve sağlık durumu göz önünde bulundurularak, adli kontrol şartıyla tahliye edilmesi kararı verdi.rnEski Nevşehir Vali Yardımcısı Halil Berk hakkında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada, tahliye kararı verildi. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Berk ve avukatı katıldı. Berk, savunmasında, 15 Temmuz darbe girişimini kınadığını bildirdi. Darbe teşebbüsünün ardından iki gün görevine devam ettiğini, sosyal medya hesabından da girişimi kınadığını anlatan Berk, anlayamadığı şekilde, iki gün sonra görevden alındığını, sonrasında tutuklandığını kaydetti. FETÖ'nün okullarına, dershanelerine ne kendisinin ne çocuklarının gittiğini, Bank Asyada hesaplarının bulunmadığını belirten Berk, Ne 17-25 Aralık öncesinde ne sonrasında FETÖ ile irtibatım oldu. Fikri yapım da bağdaşmaz. Ben milliyetçi, muhafazakar biriyim. dedi. Berk, aleyhine verilen ifadeler için Husumet besleyenler bana iftira atmış olabilirler. diye konuştu. İddianamedeki ByLock kullandığı suçlamasını reddeden Berk, cezaevinde çok kilo verdiğini, geçen günlerde ameliyat olduğunu ifade ederek, tahliyesini istedi. Sanık avukatı Murat Yılmaz da müvekkilinin ByLock kullanmadığını ve bunun etraflıca araştırılmasını istediklerini belirterek, müvekkili için tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının da görüşü doğrultusunda, savunmasının alınmasını ve sağlık durumunu dikkate alarak, Berk'in yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verdi. Dosyada yer alan ByLock çıktılarındaki IMEI numaralarının kime ait olduğunun araştırılması için emniyete müzekkere yazılmasını kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi. İDDİANAME İddianamede, Zeynelabidin Sancar ve Sedat Erim adlı kişilerin savcılığa verdiği ifadeler özetlendi. Buna göre, Sancar, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığına 27 Temmuz 2016'da verdiği ifadede, Van'ın Özalp ilçesinde elektrik işleri yaptığı sırada içme suyu ihalesini kazandığını, işi zorlukla tamamladığını, daha sonraki bütün ihalelerin ise dönemin kaymakamı Berk tarafından FETÖ mensuplarına verildiğini ve devletin zarara uğratıldığını kaydetti. Erim ise 11 Ekim 2016'daki ifadesinde, Ordu Emniyet Müdürlüğünde görev yaptığını, 2010'dan itibaren örgütün toplantılarına düzenli katıldığını belirterek, 2010-2013 arasında Ordu Valiliğinde çalıştığı dönemde, ilde kaymakam olan Berk'in FETÖ/PDY'ye aidiyet duygusuyla hareket ettiğini söyledi. İddianamede, emniyet raporlarına göre Berk'in, 12 Ağustos 2014'ten itibaren ByLock kullandığı kaydedilerek, dosya kapsamı uyarınca FETÖ üyesi olmak suçundan cezalandırılması istendi. Son olarak Nevşehir Vali Yardımcılığı görevinde bulunan Berk, 18 Temmuz 2016'da İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştı.

İstanbul'da 85 kişiden 31'i FETÖ'den tutuklandı............rnFetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi askerler ve askerlerden sorumlu sivil yapılanma içerisinde oldukları iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 85 kişiden 31'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı....rnİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün koordineli çalışmaları sonucunda aralarında sivil, eski askeri öğrenci ve muvazzaf askerlerin de bulunduğu 85 kişiden 45'i gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanan 45 kişiden 2'si savcılık talimatıyla emniyette serbest bırakılırken, 43'ü ise adliyeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği'nde yapılan yargılamanın ardından 12 kişi adli kontrol şartı ile serbest kaldı, 31 kişi ise tutuklandı. Serbest kalan 12 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı da konuldu. Haklarında soruşturma yürütülen kişilerin örgüt içerisinde muvazzaf subaylarla irtibatlı ''eyalet ağabeyi'', ''büyük bölge talebe mesulleri'' adı verilen (BBTM) ve ''ev ağabeyi'' görevini yürüten şahıslar olduğu öğrenildi. Şüphelilerin Anadolu'nun çeşitli vilayetlerinde ikamet eden aileleri ikna ederek, çocuklarını İstanbul'a getirip devşirdikleri, söz konusu bu kişilerin İstanbul'daki örgüt evlerinde sınavlara hazırlanıp askeri liseye yerleştirdikleri öne sürüldü.

FETÖ sanığı eski başpolisin 9 yıl hapsi onandırnGaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan eski başpolise verilen 9 yıl hapis cezasını onadı...rn- Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılandığı davada 9 yıl hapse mahkum edilen eski başpolisin cezasını onadı. Adliye Mahkemesi, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edilen ve Bank Asyada hesabı bulunan, daha önce meslekten ihraç edilen başpolis Yusuf Berber'e, Adana 11. Ceza Mahkemesince 9 yıl hapis cezası verilen davayla ilgili dosyanın incelemesini tamamladı. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin sanık hakkında verdiği 9 yıl hapis cezası kararını onadı. Dosyanın, verilen ceza üst sınırı 5 yılı aştığı için temyiz incelenmesi yapılmak üzere Yargıtaya gönderildiği belirtildi. Adana'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan dava açılan, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevliyken meslekten ihraç edilen başpolis Yusuf Berber'e 9 yıl hapis cezası verilmişti. Sanığın suçtan doğan sorumluluğu kabul etmemesi ve pişmanlık duymaması nedeniyle verilen cezada indirim uygulanmamıştı.

Öğretmen 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldırnSilahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklu yargılanan sanığa, 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi...rnBurdur'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan sanık, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Burdur Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan, öğretmenlikten ihraç edilen Aziz Gürler ve avukatı katıldı. Duruşmada, sanık Gürler son savunmasını yaptı. Gürler'e, 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Van'da Bylock kullandığı iddiasıyla 7 polis gözaltına alındırnÖrgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı tespit edilen 11 eski polisten 7'si gözaltına alındı...rn- Van'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen 7 polis gözaltına alındı. Van Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı tespit edilen 11 eski polise yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 zanlı gözaltına alınırken 4 zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor...rn- Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 17 eski emniyet mensubu adliyeye sevk edildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı ByLock kullandıkları iddiasıyla geçen hafta gözaltına alınan aralarında eski 3 komiserin de olduğu 17 şüphelinin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Daha sonra Toros Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, yoğun güvenlik önlemleri altında Mersin Adliyesine getirildi. Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen ancak adreslerinde bulunamayan 7 şüphelinin ise arandığı öğrenildi.

Rize'de tahliye edilen Belediye Başkanı ile İş adamı yeniden tutuklandı...rnTahliye edilen eski Büyükköy Belediye Başkanı Külünkoğlu ile iş adamı Çemberci, yeniden tutuklandı...rn- Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin davada tahliye edilen eski Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu ile iş adamı Zeki Çemberci, yeniden tutuklandı. Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Külünkoğlu ve Çemberci'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen Külünkoğlu ve Çemberci, yeniden tutuklandı. Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesince 24 Şubat'ta Külünkoğlu ile Çemberci hakkında, FETÖ kapsamında açılan davada tahliye kararı verilmesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığınca üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine yeniden tutuklanmaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Külünkoğlu ve Çemberci için yapılan itirazın kabul edilmesi üzerine sanıklar, Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün gözaltına alınmıştı.

Nevşehir'de 9 polis memuru gözaltına alındırnNevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, daha önce açığa alınan ve görevden ihraç edilen 9 polis memuru yakalandı.rnNevşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğünde görevliyken açığa alınan ve Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen 9 polis memuru hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler S.Y, A.G, B.D, E.S, İ.T, K.K, M.A, K.K. ve F.K, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Manisa'da ihraç edilen 10 öğretmen gözaltına alındırnKula ilçesinde, mesleklerinden ihraç edilen 10 öğretmen gözaltına alındı..rn- Manisa'nın Kula ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında mesleklerinden ihraç edilen 10 öğretmen gözaltına alındı. Kula Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 10 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda mesleklerinden ihraç edilen 10 öğretmen gözaltına alındı. Zanlıların, örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLocku kullandıkları iddia edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyet götürüldü.

Burdur'da 'ByLock' kullanan 9 şüpheli tutuklandırnBurdur'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, terör örgütüne finans desteği sağladıkları ve ByLock kullandıkları iddia edilen 9 şüpheli tutuklandı.rnBurdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 20 şüpheli hakkında terör örgütüne finans desteği sağladıkları ve ByLock kullandıkları iddiasıyla yakalama kararı çıkarıldı. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 17 şüpheli, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 9'u tutuklandı. Sekiz şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 3 şüphelinin bulunması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Darbeci: Cezaevinde rahatım, tahliye istemiyorumrnBu sırada söz alan sanık Mehmet Bilge'nin, Ben tahliye talebinde bulunmuyorum, cezaevinde oldukça rahatım. şeklindeki sözleri de Başkan Ademoğlu tarafından tutanaklara geçirildi.rnAnkara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tanık beyanlarının alınması tamamlandı. Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu, tanık ifadelerinin tamamlanmasının ardından, ara duruşma açılarak tanık olarak ifadesi alınan ÖKK Komutanı Zekai Aksakallı'nın ifadesini okudu. Duruşmada sanık avukatlarına, Aksakallı'nın ifadesine karşı beyanları soruldu. Söz alan sanık Fatih Şahin'in avukatı Çiğdem Koç'un, Aksakallı'nın ifadesi alınmadan önce 50 sorum vardı, şimdi 100 sorum var. Kendisi burada dinlenmeden olmaz. Burası darbe komisyonu değil, gelecek burada ifade verecek. sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Ademoğlu, Tabii ki gerekirse tekrar çağırır ifadesini alırız, buna bir engel yok. Mazereti olduğunu söyleyince duruşma açıp ifadesini aldık. dedi. Diğer bazı sanık avukatları da Zekai Aksakallı'nın mahkeme huzurunda tekrar dinlenmesini istedi. KOCASI YANLIŞ BİR ŞEY YAPMIŞSA KADER DİYECEK ONU DA BİLECEK Olay gecesi öldürülen Başçavuş Nedim Şahin'in eşi müşteki Ayşe Şahin'in avukatı İlter Aksoylu, Nedim Şahin'in ilk süreçte şehit olduğunun söylendiğini belirterek, Hatta maaş bağlandı, iade ettik. 'Müze yapacağız' dendi elbiseleri istendi, sonra 'hain' dendi. diye konuştu. Şahin'in, ölü muayene tutanağı ile Adli Tıp otopsi raporunda farklılıklar bulunduğunu iddia eden Aksoylu, Ayşe Şahin eşinin ölümüyle ilgili şüpheler yaşamaktadır. Naaş karargahta bir günden fazla kalmış acaba sonradan kin güdülerek tekrar ateş mi edilmiş? Bunların ortaya çıkmasını istiyoruz. Olay gecesine ait görüntülerin verilmesini istiyoruz. Aile bunları izleyip en azından rahatlayacak, kocası yanlış bir şey yapmışsa kader diyecek, onu da bilecek. ifadesini kullandı. SANIK ŞAHİN, AKSAKALLI'NIN BEYANLARINI KABUL ETMEDİ Söz alan sanık Fatih Şahin, Aksakallı'nın kendisine ilişkin beyanlarını kabul etmediğini dile getirerek, Benim tabur komutanı olarak, yaşanan terslikleri fark etmem sorumluluğumdur. Aksakallı, tersliklerin farkına varmam gerektiğini belirtmiş. Ben o gece saat 24.00'e kadar emrine görevlendirildiğimiz Albay Altan Bora ile hareket ettim. Askeri hiyerarşi belli, o da farkına varmamış bir şeyin. Ben de üzerimde bulunan komutanlarımla uzunca bir süre hareket ettim onlar da bu sorumluluğu taşıyan kişilerdir, bu hususa dikkat çekmek isterim. diye konuştu. Sanık Mehmet Bilge, Zekai Aksakallı, 15 Temmuz günü Genelkurmay Başkanı'nın başka bir programı olduğundan bahisle kurs bitim töreninin 14 Temmuz gününe alındığını belirtmiştir. Bu programın ne olduğunun sorulmasını istiyorum. dedi. Sanık Bilge ayrıca, Zekai Aksakallı'dan, o gece darbeci olduğunu değerlendirdiği kişilerin isimlerini neye, hangi kritere göre belirlediğinin sorulmasını istedi. Sanık Erhan Almaz ise 8 aydır tutuklu olduğunu anımsatarak, 15 Temmuz gecesi hiç silah kullanmayan ben ve arkadaşlarımın tahliyesini talep ediyorum. dedi. Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu'nun sorusu üzerine diğer sanıklar da bu talebe katıldıklarını söyledi. TAHLİYE TALEBİNDE BULUNMUYORUM, CEZAEVİNDE OLDUKÇA RAHATIM Bu sırada söz alan sanık Mehmet Bilge'nin, Ben tahliye talebinde bulunmuyorum, cezaevinde oldukça rahatım. şeklindeki sözleri de Başkan Ademoğlu tarafından tutanaklara geçirildi. Sanık Bilge'nin avukatı Emir Yakın ise Müvekkilimin psikolojisi bozuk. Bu olanlar ağırına gidiyor, ondan böyle davranıyor. Tahliyesini talep ediyoruz. diye konuştu. Sanık Mihrali Atmaca'nın avukatı Basri Aydın, ÖKK Meskun Mahallerde Muharebe Talimnamesi'nin istenmesini talep ederek, Şehidimiz Ömer Halisdemir'e Mihrali'nin ateş etmesinin nedeni burada görülecektir. Mihrali, meskun mahal kursu görmüştür. Buna göre, ilk müdahale yapılması gereken ölüdür, orada 'iki atış yapılır' diye açıklık var. dedi. Zekai Aksakallı'nın ifadesinde, gece saat 01.00 gibi kimin ne olduğu sonucuna varabildiğini dile getirdiğini anımsatan Aydın, Aksakallı'nın rütbesi gereği üst kademe ve hükümet yetkilileriyle görüştükten sonra bu kanıya varabildiğini belirtti. Avukat Aydın, Hal böyleyken ÖKK'nın iki numarası Terzi'nin darbeci olduğunu bu çocukların bilmesi beklenemez. Benim müvekkilimin, o anda Terzi mi hain Halisdemir mi hain bilmesi mümkün değil. Zaten hemen arkasından Ahmet Kemal Yılmaz Yüzbaşı'nın emirlerini harfiyen yerine getirmişlerdir. Ayrıca iddianamede, bu çocukların FETÖ'cü oldukları, Terzi ölünce başarısız olacaklarından korkarak taraf değiştirdikleri iddia ediliyor. FETÖ denen alçağın sümüklü mendiline tapan sapıklar gibi bir bağlılıkları olsa 2-3 dakika içinde dönmeleri mümkün olmazdı. Darbeyi etkisiz hale getiren Atmaca komutasındaki sanıklardır. Bu nedenle tahliyelerine karar verilmelidir. şeklinde konuştu. Bazı sanık avukatlarının, tanık beyanları doğrultusunda, müvekkillerinin darbenin başarısız olmasında önemli katkıları bulunduğu, bu nedenle sanıkların da kahraman olduklarını iddia etmeleri üzerine, şehit Halisdemir'in ailesi ile olay gecesi yaralanan Başçavuş İsmail Oğuz'un avukatı Tuğba Durmaz Eker söz aldı. Sanıkların Halisdemir'in şehit edilmesi ve İsmail Oğuz'u öldürmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla yargılandıklarını belirten Eker, Sanıklar, rastgele seçilerek huzura getirilen kişiler değildir. Bu kişiler olay gecesi darbeci general Semih Terzi ile Diyarbakır'dan Ankara'ya gelen kişilerdir. Biz de maddi gerçeğin ortaya çıkmasını istiyoruz. Gerçek ortaya çıkana kadar da tüm sanıklardan şikayetçiyiz. diye konuştu. Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Manga, tahliye taleplerinin reddine, tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini ve sanıkların eylemlerinin daha net anlaşılabilmesi için olay mahallinde keşif icrasına karar verilmesini istedi. ARA KARARLAR Duruşmaya verilen aranın ardından Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu ara kararı açıkladı. Buna göre, tüm sanıkların tahliye taleplerinin reddine, olay mahalli ÖKK'da keşif yapılmasına karar verildi. Ara karara göre olay yerinde, 14 Nisan'da 14.30 itibaren üç kişilik bilirkişi heyetiyle keşif yapılacak. Keşif sırasında Albay Oğuz Tozak, Albay Mustafa Yılmaz Sayar, GATA Kurmay Başkanı Albay Muammer Alper ile Astsubay Kamil Aksoy'un hazır edilmeleri için müzekkere yazılacak. Nedim Şahin'in oğlu Enes Şahin ile Başbakanlığın davaya katılma talepleri kabul edilirken kamera kayıtlarının incelenmesi için oluşturulan ve sayısı 4'ten 7'ye çıkarılan bilirkişi heyetinin raporu ile el konulan dijital malzemelerle ilgili emniyet siber suçlar bürosunda yapılan inceleme raporu da beklenecek. Sanık Mehmet Bilge'nin talepleri yargılamayı gereksiz uzatacağı gerekçesiyle reddedilirken ÖKK Meskun Mahallerde Muharebe Talimnamesi dosyaya getirilecek. Duruşmaya 16 Mayıs'ta devam edilecek.

Eski komiser yardımcısına, 6 yıl 3 ay hapisrnElazığ'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu gerekçesiyle yargılanan sanığa, 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.rnElazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, eski komiser yardımcısı Tayfun İlgün hazır bulundu. Tutuklu sanık İlgün, FETÖ/PDY terör örgütü üyeliğini kabul etmediğini ifade ederek, 2008 ya da 2009 yılında Bank Asya'da hesap açtım. Bunu herhangi bir çağrı ya da talimatla yapmadım. Bankaya para yatırmadım. Telefon hattıma Bylock programı yüklemedim ve kullanmadım. İddianamede yer alan tanık ifadelerinde örgütün toplantıların katıldığım yer alıyor. Bunlar doğru değil. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum. diye konuştu. Savcı mütalaasında, sanığın 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY terör örgütünün şifreli haberleşme programı Bylock'u örgütün emir ve talimatları doğrultusunda kullandığını ve böylece örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğunu, Bank Asya'da hesabı bulunduğunu ve tanık ifadelerinden örgütün sohbet adı altında toplantı ve faaliyetlerine katıldığını belirterek, ''silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından İlgün'ü, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

FETÖ'nün SODES soruşturmasında 14 kişiye gözaltırnSODES projeleri kapsamında usulsüz işlem yaptıkları iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı.rnKilis merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinde usulsüz işlem yaptıkları ve örgüte finans sağladıkları gerekçesiyle 14 kişi gözaltına alındı. Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, SODES projelerinde örgüte finans desteği sağladıkları ve evrakta sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle Kilis İş Adamları Derneği üyesi iş adamları ile proje memurlarına yönelik Kilis merkezli, Malatya, Gaziantep, Yalova ve Adana'da 14 adrese operasyon düzenlendi. Adreslerde yapılan aramanın ardından 14 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü.

{ "vars": { "account": "G-KW05LWMTBL" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }