Eğitim

Yeni Öğretmenlere 15 Tavsiye

Abone Ol

Belki öğretmenlik yaşamınız yeni başladı belki de gelecek dönem başka bir okulda eğitim vermeye başlayacaksınız. Her iki durumda da yeni yaşamınıza adapte olmanız sizde büyük bir heyecan ve gerilim yaratıyor olabilir. Newyork City Universitesinde Davranış Bilimi uzmanı Doktor Tom McIntyre okula yeni başlayan öğretmenlere faydalı tavsiyelerde bulunuyor. “Tamamen rasyonel bir toplumda, en iyilerimiz öğretmen olmaya talipli oldu, kalanlarımız daha azında karar kıldı. Medeniyeti bir jenerasyondan sonrakine aktarmak bir insanın sahip olabileceği en büyük onur ve sorumluluktur.” .....Lee Iococca (Chrysler Şirketinin Eski Başkanı) .....Yeni Okul Dönemi Başlamadan Yapmanız Gereken 15 Şey :

Yeni okulunuzun bulunduğu semti, mahalleyi tanıyın. Eğer güvenli ise okulunuzun bulunduğu bölgede bir yürüyüş yapın, park yeri, çevredeki ev, işyeri ve öğrencilerin çoğunlukla gittiği mekanlar hakkında bilgi sahibi olun. İlk resmi işe başlangıç gününüzden önce mümkünse okulunuza bir uğrayın. O anda okulda bulunan kişilerle tanışın. Herhangi bir tamir veya değişiklik ihtiyacı olup olmadığını görmek için sınıfınızı ziyaret edin. Eğitim için kullanılacak sınıf içi materyaller getirilmiş mi kontrol edin.

Mezun olduğunuz okuldaki notlarınızı veya eski okulunuzda kullandığınız tüm notları ve dokümanları organize edin. Hatta yazı bu notlarınızı düzenlemekle geçirin ki ders için ihtiyacınız olduğunda aradığınız konuyu veya materyali kolaylıkla bulabilesiniz.

Gardrobunuz üzerinde çalışın. Okulunuza özel bir giyim politikası olup olmadığını öğrenin. Daha çok rahat kıyafetler giyen bir yeni mezun bile olsanız giyiminiz şıklaştırmak için bazı aksesuarlar edinmeyi deneyebilirsiniz. Özellikle ayakkabılarınızın şık ama mutlaka rahat olmasına özen gösterin. Dış görünüşünüzün öğrencilerinizin, öğretmen arkadaşlarınızın ve yöneticilerinizin siz nasıl algıladıklarını fazlasıyla etkileyeceğini aklınızdan çıkarmayın. Evet şaşırtıcı ama gerçek. Kendinize “gökkuşağı”, “kısa pantolon”, “bayan piggy” gibi takma isimler takılmasını istemiyorsanız lütfen giysilerinizin bedeninizle uyumlu, temiz, lekesiz, yıpranmamış ve birbiriyle uyumlu renklerde ve desenlerde olduğuna dikkat edin.

Okullun ilk günü ve ilk haftanın takvimine ilişkin bilgi edinmeye çalışın. Sınıfınızda veya sınıflarınızda kaç öğrenci olacağını öğrenin. Sınıfınıza kaydolmuş öğrencilerin listesini almaya çalışın ve öğrencilerin isimlerini öğrenmeye başlayın. Öğrencilerin sağlık, davranış veya akademik durumları ile ilgili raporları, belgeleri incelemeye başlayın.

Öğrencilerinizin etnik, kültürel, sosyo ekonomik geçmişlerine aşina olun. Velilere bir merhaba mektubu göndermeyi veya aileleri tek tek arayıp kendileri ile telefonda bir ön tanışma yapmayı deneyebilirsiniz.

Okulunuzun kural ve prosedürlerini, geleneklerini inceleyin. Sınıfınızda o yıl okutacağınız müfredatı inceleyin. Ne öğretmeniz gerektiğini öğrenin ve konuları ilgi çekici ve etkili bir şekilde nasıl öğretebileceğiniz üzerine kafa yorun. Sınıfınızı okulun ilk günü için hazırlayın. Sınıfınıza gidin. Gerekli dekorasyon ve yerleştirmeleri yapın, yaptırın.

Okuldaki öğretmenlerin, görevlilerin ve yöneticilerin bir listesini edinmeye çalışın. Eğitimci arkadaşlarınızla yeni dönem başlamadan tanışmanın yollarını bulun. Eğer sosyal bir kişi değilseniz yapacağınız tanışma konuşmalarını öncesinde kafanızda şekillendirin. Oryantasyon toplantısına katıldığınızda yakınınızdaki diğer eğitimcilere kendinizi tanıtın ve ilişki geliştirin. Öğretmenler odasındaki konuşmalara katılmaya çalışın. Soru sormaktan asla çekinmeyin. Biz eskiler bilgimizi ve yeteneklerimizi aktarmayı çok severiz.

Okulunuzda size mihmandarlık yapmak üzere atanmış bir moderatör varsa onunla tnaışmaya çalışın ve kendisi ile özel görüşme yapın. Eğer okulunuz bir moderatör atamamışsa okulda sizinle benzer sınıf seviyesinde veya disiplinde eğitim veren deneyimli öğretmenlerle arkadaş olun. Tavsiye istemekten kesinlikle korkmayın. Okuldaki temizlik görevlileri ve kafeterya görevlilerine karşı arkadaşça davranın.

Bu yazı davranış bilimci Doktor Tom McIntyre (Dr. Mac) tarafından yazılmış ve özel izni ile Türk eğitimcilerimizin faydasına sunulmak üzere Classloom Blog tarafından tercüme edilmiştir. ..................rnDoctor Tom McIntyre

Daha öncesinde öğrenme güçlüğü çeken ve davranış bozukluğuna sahip öğrencilere öğretmenlik yapmış olan Doktor Tom McIntyre (Dr. Mac), halen Newyork City Üniversitesi Hunter College’de Özel Eğitim Profesörü olarak çalışmakta ve Davranış Bozukluğu Eğitim programının koordinatörlüğünü yürütmektedir. Uyumsuz ve agresif davranışların pozitif ve saygın biçimde yönetimi üzerine pratik uygulamalar geliştiren Dr. Mac’in 3 kitabı 100’un üzerinde makalesi yayınlanmıştır. Dr. Mac “Uluslararası Davranış Bozukluğuna Sahip Çocuk Eğitimcileri Birliği”nin ve “Davranış Bozukluğuna Sahip Çocuklar Newyork Eyalet Kurulu”nun başkanlığını yapmıştır. Öğretmenlik, liderlik, hizmet, araştırma gibi alanlarda pek çok ödül sahibidir. Sahibi olduğu ve öğretmenlere yönelik pek çok yararlı bilgi ve deneyimini paylaştığı “ www.BehaviorAdvisor.com ” adlı web sitesi davranış yönetimi konusunda dünyanın en popüler web sitelerinden biridir. rnYazar: Classloom Blog İçerik Ekibi

{ "vars": { "account": "G-KW05LWMTBL" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }