Eğitim

2017 LYS’de açık uçlu soru sorulabilir! Açık uçlu soru nedir?

Abone Ol

Bu sene ilk kez uygulanacak olan açık uçlu soru nedir işte cevabı

YÖK başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç üniversite giriş sınavı oaln LYS ile ilgili olarak kritik bir açıklama yaptı ve açık uçlu soru sorulabileceğiniz ifade etti

Peki açık uçlu soru nedir? 2017 LYS test mi açık uçlu mu olacak?..

YÖK yani Yüksek Öğretim Kurulu başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç üniversite sınavları ile ilgili öğrencileri ilgilendiren kritik bir açıklamada bulundu.

Saraç, LYS’de açık uçlu soru sulabileceğini öğrencilerin yavaş yavaş bu soru tiplerine alışması gerektiğini ifade etti. Peki açık uçlu soru nedir ve 2017 LYS nasıl bir sınav olacak? Klasik mi test mi?

AÇIK UÇLU SORU NEDİR, AÇIK UÇLU SORULARDAN OLUŞAN SINAV NASIL OLUR? Bir sınav tipi olarak testlerde öğrencilere sorulan sorunun beraberinde içinde doğru cevabı barındıran şıklar verilir ve öğrenciren doğru cevabı içerek şıkkı belirtmesi istenir.

Açık uçlu soru ise öğrencilere şıklar verilmez ve bu tarz sorulara basitçe evet/hayır cevabı verilmez. Açık uçlu sorularda öğrencinin konu hakkındaki düşüncelerine ulaşmak amaçlanır. Genellikle öğretmenler açık uçlu soruları klasik sınavın son sorusu olarak tercih etmektedir.

{ "vars": { "account": "G-KW05LWMTBL" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }