Fİnlandiya Başbakanı Sanna Marin'in medyaya yansıyan ve gece kulübünde çekilen gece hayatı görüntüleri ile ildili önemli bir açıklama geldi. Finlandiya Polisi Marin hakkında işlem yapılmayacağını duyurdu.

Helsinki emniyeti tarafından yapılan açıklamada, Marin'in videolarda sergilenen davranışları hakkında üç şikayet alındığı ve videonun içeriği hakkında ön inceleme yapıldığı bildirildi. Olaya bakan Müfettiş Teemu Jokinen, incelenen videolarda suç sayılacak herhangi bir davranışın görülmediğini, videolarla ilgili işlem başlatılmayacağını duyurdu.
Bir hafta içerisinde gece kulübünde ayrı ayrı bir erkek ve bir kadınla sarmaş dolaş görüntüleri basına sızan Marin, en son, makam odasında çekilen fotoğraflarıyla gündem olunca, sosyal medyaya sızan görüntüler nedeniyle özür diledi.
Finlandiya polisi, Başbakan Sanna Marin'in parti videoları hakkında işlem başlatmayacak.

SANNA MARİN "O FOTOĞRAF Hİ EKİLMEMELİYDİ"

Dün Lahti'deki pazar etkinliğinde hitap ettiği kalabalığın önünde olanlardan dolayı üzgün olduğunu belirtirken 36 yaşındaki Marin, gözyaşlarını tutamadı. Marin,

"Bana göre o fotoğraf uygun değildi, bunun için özür dilerim. O fotoğraf hiç çekilmemeliydi ama öte yandan o akşam aslında kayda değer bir şey olmadı" diye konuştu.

SANNA MARİN "AHLAKI OLMAK BENİM İŞİM DEĞİL"

"Benim için bu biraz garip ve kafa karıştırıcı. Bu durumda ne söyleyeceğinizi seçmek o kadar kolay değil" diyen Marin, "Ahlakçı olmak benim işim değil ama inkar edilemez bir şekilde resmi gördüğümde (başbakanlık konutunun) duvarını tanıdım" şeklinde konuştu. 
"Şimdi anlaşılır bir şekilde çok fazla duygu uyandıran bir konuyu tartışıyoruz ama işe koyulmamız ve zamanımızı büyük sorunlarla ilgilenmek için harcamamız gerektiğini düşünüyoruz" diyen Marin, "Bu ülkenin liderliğe ihtiyacı var" 

Gece hayatına düşkünlüğünden dolayı eleştirilen genç yaştaki Finlandiya Başbakanı, bir süredir sosyal medyada üzerindenyayılan eğlence görüntüleriyle gündemde. Bir videoda bir erkekle görüntülenen, başka bir videoda ise 2012 Miss World yarışmasında Finlandiya’yı temsil eden eski güzellik kraliçesi Sabina Särkka ile samimi bir şekilde dans ederken görüntüleri yayınlanan Sanna Marin’in iki arkadaşının, resmi başbakanlık konutunda çekilen yarı çıplak öpüşürken fotoğrafları da basına sızınca ülke karışmıştı.
Görüntünün, Marin’in resmi hükümet duyurularını yaparken kullandığı çalışma alanında çekildiği anlaşılınca Başbakan özür dilemek zorunda kaldı.

FİNLANDİYA BAŞBANINININ OLAYINDA NE OLMUŞTU? 

Marin’in milletvekili Ilmari Nurminen, medya sunucusu Tinni Wikström ve model Sabina Särkkä dahil ünlü Fin simalarla eğlendiği videolar, sosyal medyada yayımlanmıştı.
Sızdırılan görüntülerde, Marin’in arkadaşlarıyla “çılgınca” dans etmesi ve şarkı söylemesi, arka planda insanların “kokain” diye bağırması dikkati çekmişti.