RAMALLAH Filistin Devlet Başkanlığı, İsrail'de hükümeti kurmakla görevlendirilen Binyamin Netanyahu'nun "Filistinlilerin barışa hazır olmadığı" yönündeki açıklamalarıyla dünyayı yanıltmaya çalıştığını bildirdi.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne'nin konuya ilişkin açıklamaları Filistin resmi ajansı WAFA'da yayımlandı.

Ebu Rudeyne, Netanyahu'nun "Filistinlilerin barışa hazır olmadığı" yönündeki açıklamalarının, dünya kamuoyunu yanıltmaya çalışma ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını sağlayacak herhangi bir siyasi süreçten kaçma girişimi olduğunu ifade etti.

Filistinlilerin eski ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde Orta Doğu Barış Planı'na (Yüzyılın Anlaşması) göre değil uluslararası meşruiyet temelinde barış istediğini aktaran Ebu Rudeyne, Netanyahu'nun, aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi lideri Itamar Ben-Gvir'i dahil etmeyi planladığı yeni hükümetin, ilerleyen dönemde yaşanacakların bir işareti olduğunu kaydetti.

Kurulacak aşırı sağcı hükümetin istikrarsızlığa sebep olacağını vurgulayan Ebu Rudeyne, "Bu nedenle Netanyahu, gerçekleri çarpıtmaya çalışıyor çünkü Ben-Gvir ve Dini Siyonizm Partisi lideri Bezalel Smotrich gibileri içine alacak bir hükümetin doğuracağı sonucu biliyor." ifadelerini kullandı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunda (KAN) yayımlanan habere göre Netanyahu, dün, "Filistinlilerin barışla ilgilenmediğini ve İsrail'in yanı başında bir devlet istemediklerini" dile getirmişti.

Trump'ın, Netanyahu ile 28 Ocak 2020'de Beyaz Saray'da açıkladığı sözde Orta Doğu Barış Planı'nda, işgal altındaki Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.