Polislerin ihracına yönelik olan bilgi ve iddiaya göte haklarında FETÖ irtibatı nedeniyle soruşturma yürütülen ve aktif görevde olduğu öğrenilen Emniyet Genel Müdürlüğü personeli polislerin önceki gün itibariyle kendilerine zimetli silahlarına ve kimlik kartlarına el konuldu ve ihraç kararları kendilerine tebliğ edildi.

YÜZLERCE POLİS FETÖ'DEN İHRA EDİLDİ

Alınan ihraç kararının ardından uygulamanın hukuka aykırı olduğu ve masum oldukları iddiası ile, görevlerinden ihraç edilen polis memurlarının önümüzdeki gülerde itiraz haklarını kullanarak yasal süreçleri başlatacağı öğrenildi. Polis memurlarının ihraçlarda ilginç ayrıntı ise polislerin aktif görevde olmaları ve açığa alınma işlemi olmadan ihraç edilmeleri oldu.
ÖNEMLİ DETAY: 2021 yılı Temmuz ayında hazırlanan hazırlanan ve TBM'ye sunulmasının ardından torba yasa ile meclisten geçen OHAL uygulamalarından bazılarını uzatan kanunun süresi 1 Eylül 2022 günü bitiyor.
Kamu kurumlarında görev yapan personelin ihraçlarını da içeren bu uygulamalar öncesi İçişleri Bakanlığı 3 bin 600’ü polis olmak üzere kendi bünyesindeki 4 bin personeli FETÖ irtibatı ve iltisakı nedeniyle meslekten ihraç etti.


FETÖ'DEN SON POLİS İHRALARI 2022 HAZİRAN AYINDA OLMUŞTU

Emniyet Genel Müdürlüğü aldığı kararlarla 21 Haziran 2022 itibariyle 100 emniyet personelini ihraç etmişti. İhraç edilenlerin yüzde 80'nini aktif görevde olduğu öğrenilmişti.

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname KHKKanun Hükmünde Kararname KHK

Emniyet Genel Müdürlüğü 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname KHK'nın verdiği yetkiye dayanarak; terör örgütleriyle ilişkileri olduğu iddialarıyla 1000 personeli ihraç etmiş, ihraç edilen personelin büyük bölümünü ise Ankara ve İstanbul'da çalışan görevliler olduğu açıklanmış. İstanbul'da 130, Ankara'da ise 100 personel ihraç edildiği belirtilmişti.