Bugün, 11 Haziran 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    9659,31%1,82
  • DOLAR

    39,19% -0,13
  • EURO

    44,81% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4196,32% -0,04
  • Ç. ALTIN

    6767,71% -0,97

Fen Bilgisi öğretmenleri Z kuşağı için kursa alındı

Fen Bilimleri öğretmenlerine Z kuşağı eğitimi. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Seda Okumuş'un TÜBİTAK 1001 projesi kapsamında hazırladığı hizmet içi eğitimle, fen bilimleri öğretmenl

Eğitim 16.04.2022 19:28:49 0
Fen Bilgisi öğretmenleri Z kuşağı için kursa alındı

Derslerde kullanılmak amacıyla argümantasyon, değerler eğitimine yönelik teorik ve uygulamalı bilgiler verilen öğretmenlere, Z kuşağına hitap edebilmeleri için eğitsel dijital oyunlar da öğretiliyor. Doç. Dr. Seda Okumuş, ocukların vazgeçilmezi bilgisayar, tablet ve mobil oyunlar. ocukları oyun oynamaktan vazgeçiremeyiz. Biz de eğitimi oyunun içine koyalım, eğitsel oyun gerçekleştirelim dedik. Onun için fen bilimleri öğretmenlerine oyun eğitimi de veriyoruz dedi.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Seda Okumuş, fen bilimleri dersine yönelik, 'Fen eğitiminde eğitsel dijital oyun destekli argümantasyon etkinliklerinin geliştirilmesi ve geliştirilen etkinliklerin akıl yürütme, değerler eğitimi, eleştirel düşünme becerileri ve akademik başarı üzerine etkisinin incelenmesi' isimli bir proje hazırladı. TÜBİTAK tarafından desteklenen projede Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle 20 fen bilgisi öğretmeni hizmet içi eğitime alındı. Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi merkez binasındaki eğitime katılan 20 öğretmene, fen bilimleri derslerinde kullanılması önerilen argümantasyon, eğitsel dijital oyunlar ve değerler eğitimine yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Doç. Dr. Seda Okumuş'un yanı sıra 2 danışman, 10 araştırmacı ve 13 bursiyerin görev aldığı projede öğretmenlere dijital oyunlar konusunda da bilgiler veriliyor. Dijital oyun eğitimiyle, fen bilimleri öğretmenlerinin daha çok Z kuşağına hitap eden dijital oyunların eğitsel olarak nasıl kullanılabileceği anlatılıyor.

4 İLDE EĞİTİMLER VERİLECEK

Projesinin 2,5 yıl süreceğini belirten Doç. Dr. Seda Okumuş, TÜBİTAK 1001 projesinde geliştirdikleri etkinliklerle ilgili ilk yılda hizmet içi eğitimlerin Erzurum, Bursa, Trabzon ve Hatay'da yapılacağını söyledi. İkinci yılda projenin sınıf içi uygulamalarına geçileceğini belirten Okumuş, Bu süreçte seçtiğimiz pilot illerimize yani projeyi yürüteceğimiz illerde 5, 6 ve 7'nci sınıf seviyesinde uygulamalarımızı yapacağız. Geliştirdiğimiz argümantasyon etkinliklerini ve aynı şekilde eğitsel dijital oyunlarımızı bir yıl boyunca uygulayacağız. Sene sonunda bunun öğrencilerimizin akademik başarısına, eleştirel düşünme becerilerine ve akıl yürütme süreçlerine etkisine bakacağız. Aynı zamanda değer eğitimi gelişimi noktasında katkılarına bakacağız diye konuştu.

AMA Z KUŞAĞINA HİTAP ETMEK

Projede dijital oyunları kullanmaktaki amaçlarının Z kuşağına hitap etmek olduğunu anlatan Okumuş, şunları söyledi

Oyunları kullanmamızın esas amacı aslında biraz daha Z kuşağına hitap etmek. ünkü biliyorsunuz artık çocukların vazgeçilmezi bilgisayar oyunları. Biz de düşündük ki, çocukları oyun oynamaktan vazgeçiremeyiz. Yaşları gereği zaten çok seviyorlar. Eğitimi aslında oyunun içine koyalım, eğitsel oyun gerçekleştirelim. Hem feni öğrensinler, hem oynasınlar, hem eğlensinler. Bunun için projeye eğitsel dijital oyunları koyduk. Öğretmenlere öğretmemizin sebebi ise burada eğitim verdiğimiz öğretmenler içerisinden seneye uygulama yapacak öğretmenleri seçeceğiz.

İLGİMİ EKTİ

Eğitime katılan öğretmen Elif Pınar Kuzu, Eğitimin her bir ayağında farklı şeyler öğreniyoruz. Argümantasyon, değerler eğitimi, dijital oyunlar. Yine bunlarla ilgili proje tabanlı neler yapabiliriz, okulda öğrencilerimize neler uygulayabiliriz. Bununla ilgili farklı günlerde hem teorik bilgi, daha sonra uygulama yaparak her günümüzü bu şekilde tamamlıyoruz. Açıkçası dijital oyunların olduğu bölüm en çok ilgimi çekmişti. ünkü ben web araçlarını çok seviyorum. Öğrencilerime daha çok bu tabanla eğitim veriyorum, derslerimi bu şekilde işliyorum. Dijital oyunlar da hem Z kuşağı öğrencilerine hitap ettiğimiz için hem çocukların ilgisini çekiyor, hem daha kolay öğrenmelerini sağlıyor. Hem de bence en önemli kısmı derse eğlenerek ve isteyerek geliyorlar dedi.

Dijital oyunları eğitimle birleştireceklerini söyleyen kursiyer Şeymanur Akay eğitimlerin eğlenceli geçtiğini söyledi. Dijital oyunların eğitime katkısı olacağını ifade eden Oğuzhan Okuyucu ise Bu eğitimdeki amaç, fen bilgisi öğrenimini günümüz teknolojisiyle birleştirerek çocuklar için daha ilgi çekici hale getirmek. Bundan dolayı da bu oyun ortamında bulunmak çok keyifli hale geldi. Hem bizim için hem de ileride öğrencilerimize öğretmek açısından da oldukça faydalı olacağını düşünüyorum dedi.

Yorum

Cevdet Yılmaz'dan Enflasyon, Terör ve İnfaz Düzenlemesi Hakkında Kritik Değerlendirmeler!

Dehşet Evi Muğla'da! Ortaca'da Alkol Tartışması Kanlı Bitti: 2 Ölü, 1 Ağır Yaralı

MEB'den İkinci İl Dışı Atama Umudu: İlk Tayini Çıkanlar Kararnamelerini Nasıl İptal Edecek?

Uzman ve Başöğretmenlik Bekleyenlere Son Dakika: MEB Sicil Affı İçin Düğmeye Bastı!

Son Dakika: Öğretmenlerin Seminer Çilesi Bitiyor Mu? Online Çalışmalar Kapıda!

2026’da Rekor Başvuru Bekleniyor! Ücretli Öğretmenlikte Sertifika Zorunluluğu

Öğretmenlerin ek ders ücretini yine en erken ödeyen milli eğitimden biri oldular

Yaz Tatili Uzuyor mu? MEB’den Beklenen Açıklama!

Bunları yapanlar LGS’de daha başarılı olacak! MEB püf noktalarını açıkladı

Temmuz’da Memurlara Ek Ödeme! Maaş Farkı Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

4 Gündür Haber Alınamayan Doktor Kenan Yıldırım'dan Üzücü Haber: Cansız Bedeni Evinde Bulundu!

2025 BİLSEM Sözlü Sınav Sonuçları Duyuruldu! Adaylar İçin Kritik Tarihler

Atanmayı Beklemeyen Öğretmenler: Bu Branş Özel Sektörde Servet Kazandırıyor!

Eğitim Fakülteleri Kapatılıyor Mu? Öğrencileri Bekleyen Büyük Değişim

Takdir ve Teşekkür Belgeleri İçin Yeni Kriterler! Zayıf Notu Olanlar Alabilecek mi?

Yanlış Kimlik Bilgisi Verdi, Polise Silah Doğrulttu! İşte Olayın Detayları

Lise Saldırısında 7'si Öğrenci 9 Kişi Hayatını Kaybetti, Saldırgan İntihar Etti!

MEB'den Eğitimde Yapay Zeka Devrimi: Öğretmenlere Akıllı Asistan, Sınavlar Yenileniyor!

MEB’den Yeni Yönetici Atama Süreci! Müdür ve Müdür Yardımcısı Görevlendirmeleri

Ücretli Öğretmenlik İçin Kritik Şart: O Sertifikaya Sahip Olanlar Bir Adım Önde Olacak!

Öğretmenlerin Haziran Seminerleri Kararı Yüz Yüze Mi, Uzaktan Online Mi Olacak?

LGS 2025 Sınav Görev Ücretleri Belli Oldu! Öğretmenler ve İdareciler Ne Kadar Alacak?

Polis Akademisi’nden Duyuru! POMEM Mülakat Sınavı Tarihleri Belli Oldu

Okul Müdürü Okulda Canına Kıydı, Yaşamına Son Verdi!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Öğretmenlere Özel Eğitim Programı!

Danıştay Hakimi Silahlı Saldırıya Uğradı, Hayati Tehlikesi Devam Ediyor

Sigara İçen Memurlar İçin Yeni Düzenleme! Fazla Mesai Zorunlu mu Olacak?

MEB’den 15 Bin Öğretmen Ataması İçin Yeni Açıklama! Sözlü Sınav Detayları

Son Dakika! Öğretmenlerin Ek Dersleri Azalıyor: Aylık 1288 TL Kayıp Kapıda!

Lise 12. Sınıflarda Beden Eğitimi Dersi Değişiyor! İşte Gelecek Senenin Müfredatı!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR