Bolu İzzet Baysal Caddesindeki Büyük Camide yıllarca müezzinlik görevi yapmasının akabinde emekli olan ve Milyoner İmam olarak nam salan Abdullah Yüksel, bir süre önce yakalandığı coronavieüs sebebi ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yüksel’in tedavi gördüğü İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamadığı ve hayatını kaybettiği açıklandı.

FAİZ GELİRİ İLE VERGİ REKORTMENİ OLDMUŞTU
Bolu Vergi Dairesi, 2001 yılında ilde vergi kaydı bulunanlar arasından açıkladığı vergi rekortmenleri sıralamasında ilk 10’da bulunan isimler dikkat çekti. İlk 10 sırada faiz gelirleriyle vergi rekortmenleri bulunuyordu. Birinci sırada ise, 43 milyar 323 milyon 598 bin lira (eski para ile) menkul sermaye iradı (faiz geliri) ile emekli müezzin Abdullah Yüksel yer aldı.

“REHİN ALINIP FİDYE İSTENDİ”
Ödediği vergilerle vergi rekortmeni olmasının ardından gayri meşru işler yapan kişilerin dikkatini üzerine çeken Yüksel’in evi, 2015 yılında 4 kişi tarafından basıldı. İmam Yüksel ve evde bulunan yardımcısı bir kadın ile 2 kişiyi silahla tehdit edildi.
Eve gelen saldırganlar 3 kişinin ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra bu kişilerin canlarına karşılık olarak Abdullah Yüksel’den 250 bin lira para istedi. Parayı vermeyi kabul eden Yüksel, bir saldırganla birlikte bankaya para almaya gitti.
Para çekmek için gittikleri banka personelinin Abdullah Yüksel’in tavırlarından şüphelenmesi üzerine polise haber verdi. Görevliler Yüksel’i oylarken bankaya gelen ekipler şantajcı saldırganı yakaladı. Ardından da eve giderek diğer çete üyelerini etkisiz hale getirip rehineleri kurtardı. Yüksel yaşadığı bu olayın ardından vergi kaydını Ankara’ya aldı.