EYT ile ildili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca kişinin gözü EYT için hükumet kanadında. Emeklilşkte Yaşa Takılanların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için Hükumetin düzenleme yapmasını bekleyen EYT'liler bakanlığın atacağı adımları merakla bekliyor.

1999 yılında çıkan kanunla emeklilik şartı değişmiş ve kadınlarda 20 yıl çalışma, erkeklerde ise 25 yıl çalışma ile emekli olunabilirken yeni kanunla bu kurallar yaş şartına bağlanmıştı.

Bu kanunla birlikte emeklilik haklarını önemli ölçüde kaybeden EYT'liler mağduriyetlerinin giderilmesi için uzun zamandır mücadele ediyor. Bu mücadelenin de meyvesi alınmak üzere. Hükumet hiç olmadığı kadar EYT'nin çözümü konusunda olumlu yaklaşım içerisine girdi.

EYT için çok çeşitli formülün masada olduğu haberleri gündeme geliyordu. Ancak alışma ve Sosyal Gücenlik bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklama ile bunun doğru olmadığını bildirdi.

Hükümet emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sorununun çözümü için çalışma başlattı. Masadaysa tek bir formül var.

Açıklama, alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. 

Yapılacak çalışmaya ilişkin sürecin devam ettiğini ve birçok aşamanın olduğunu belirten Bilgin,  "Şu an masamızda sadece bir tane EYT formülü var'' dedi.