Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak adlandırılan ve milyonlarca kişiyi kapsayan EYT'liler grubu EYT düzenlemesini bekliyor. EYT ile göreve başladıklarında imza attıkları ancak 1999 yılında yapılan düzenleme ile ellerinden alınan normal süresinde emeklilik imkanına yeniden kavuşacak.
İşte EYT ile ilgili son gelişmelerin detayları ve Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili son gelişmeler ile alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in EYT ile ilgili açıklamalarının detayları:

EYT'lilerin durumuyla ilgili çalışmalar hakkında konuşan Vedat Bilgin şunları söyledi:

"EYT için kapsamlı bir çalışma yaptık, aralık ayının başında tamamlanmış olacak."

alışmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmasının ardından TBMM'ye geleceğini vurgulayan Bakan Vedat Bilgin,

""alışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. alışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz." dedi.

EYT NE ZAMAN IKACAK?

Bakan Vedat Bilgin'in açıklamalarına bakıldığında EYT ile ilgili düzenleme hazırlanıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayını aldıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisine gelecek. Yapılan EYT düzenlemesi Meclis'e geldiğinde ise AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili sayısının yasa onay sayısı olan 300'ün üzerinde olması gözönünde bulundurulduğunda görüşmelerin ardından düzenlemenin onaylanması bekleniyor. Her ne kadar Bakan Bilgin Aralık ayını işaret etse de EYT düzenlemesinin daha önce Meclis'e gelmesi de olasıklıklar arasında yer alıyor.