Evde pide yapımı. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti pide her çeşidiyle sofralarımızın başköşesinde yerini alıyor . Kaşarlı, kıymalı, sucuklu , karışık gibi her beğeniye uygun birçok çeşidiyle kimsenin hayır diyemeyeceği bu lezzeti bir de evde yapmayı deneyin. Pide nasıl yapılır? Pide malzemeleri nerlerdir? İşte Kokusu tüm evinize yayılacak kıymalı pide nasıl yapılır derseniz hamurunu ve iç harcını evlerinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz kıymalı pide tarifimiz .
 

Evde Pide Malzemeler

Hamuru için

* 2 çay bardağı ılık su
* 1 çay bardağı ılık süt
*4,5 su bardağı un
* 1 paket yaş maya
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
 

Evde Pide İç Harç İçin

1 çay kaşığı tuz
300 gram dana kıyma
2 adet domates
1 adet soğan
4 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı domates-biber salçası 
Önemli Notlar
* Ekmek , pide gibi hamurlarınızda kuru maya , aktif / instant maya yerine yaş maya kullanmanız daha verimli ve daha güzel kabaran hamur işleri yapmanızı sağlayacaktır
*Mayalanma işlemi ve Tepsi mayası , pidelerinizin şekli ve dokusu için önemlidir , lütfen atlamayalim 
* İç harcımızı önce yapalım ki , hamurumuza yerleştirdiğimizde yapışkan ve şekil vermesi zor , piştiği zaman maya kokan , hamurlasmis poğaça tadında değil de , çıtır çıtır pidelerimiz olsun 
*Tercihen orta yağlı Dana kıyma kullanın 
*Fırından çıkan pidelerin üzerini hemen ortmeyin , ilk sıcağı geçince fırın teline alalim ki altı nem yapmasın, citirligini kaybetmesin .
 

Evde Pide Yapılışı Tarifi

Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım ki , hamurumuz mayalanirken soğusun 
Tencerede soğan ve biberlerimizi güzelce kavuralim , biraz pembeleşince kiymamizi ekleyelim , iyice kavrulan kıyma üzerine domatesini , tuzunu , salça ve baharatlarını ilave edip biraz daha kavurmaya devam edelim.en son suyunu ilave edip iyice çekene kadar pişirelim , ve kenara soğumaya bırakalım ... 
Derince bir kapta ılık su , ılık süt , maya , şeker ve tereyağını güzelce karıştıralım, mayanın aktivasyonunu için bir 5dk bekleyelim (ön mayalanma) , sonrasında kontrollü şekilde ununu ve tuzunu ilave edip , güzelce hamurumuzu pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğuralım , yoğrulan hamurumuzu üzerini örtüp mayalanması için bir kenara alalım , ve en az yarım saat mayalandiralim .
 
Mayalanmış olan hamuru eşit büyüklükte istediğiniz sayıda parçalara bölün ve temiz bir mutfak bezi arasında bezelere ayırın 
Her bir parçayı merdane-oklava  yardımı ile pide şeklinde uzunca açın.
Yağlanmış ve un serpilmiş bir fırın tepsisine, hazırladığınız hamurları serin ve üstlerine hazırladığınız harcı paylaştırın.
Kenarlarını kıvırarak kapatın. 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirin , isterseniz çıkmadan 5 dk önce kaşar , mozzarella, yumurta vs ekleyebilirsiniz ! 
 
İşte Kendi kıymalı pidenizi evinizde çok kolay yöntemlerle hazırlayabildiniz . Yumuşacık pide hamuru ve kenarlarının çıtırlığı ile kıymalı pide tarifi tüm mutfağınızın mükemmel kokmasını sağlayacak , deneyenlere şimdiden afiyet olsun.