Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili basın açıklaması yapmak isteyen Eskişehir eğitim sendikası şube başkanları il milli eğitim müdürlüğünün önünde toplandı ancak Müdürlüğün güvenlik amirleri basın açıklaması yapılmasına izin vermediler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde güvenlik amiri olarak görev yapan sivil savunma uzmanı, sendikacıların kamu kurumu önünde açıklama yapmasının yasal olmadığını belirterek bahçeyi terk etmelerini istedi.

Bu isteğin üzerine sendika başkanları, güvenlik amirine daha önce Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen başkanlarının müdürlük önünde basın açıklaması yaptığını hatırlatarak basın açıklamasını yapcaklarını bildirdi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre ; Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, basın açıklamasını okumaya başladığı sırada, güvenlik amiri, Alkan’ı merdivenlerden ittirdi.

Tartışmanın daha fazla büyümemesi için polis devreye girdi. Polisin devreye girmesi ile tartışma yatıştı ve sendika başkanları basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

2 Kasım 2022'de Öğretmenler Grevde 

“Uluslararası sözleşmeler ve iç hukuk süreçleri sendikal bir eylem olan iş bırakmayı yasal güvence altına almıştır. Aksine sendikal faaliyeti engellemek suçtur. Siyasal iktidarın imkânlarından yararlanan, Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen, taraflarını ve saflarını eğitim çalışanlarından yana değil iktidardan yana koymuş durumdadır.

Bugün, ÖMK, 3600 ek gösterge, görevde yükselme konusunda adaletsizlik eğitim çalışanlarını bölmektedir. Son dört yıldır tartışılan, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren ÖMK düzenlemesine yönelik yoğun tepkilere rağmen geri adım atılmamaktadır.