Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat etmiş kadınlara 300 bin TL konut desteğinde bulunacak. Ancak her eşi vefat etmiş kadın bu destekten yararlanamayacak.

EŞİ VEFAT EDEN KADINA KONUT DESTEĞİNDEN KA KİŞİ YARARLANACAK

Eşi vefat etmiş, 18 yaş altında en az üç çocuklu kadınlara 2 bin 23 adet konut verilecek. Toplamda 607 milyon TL bütçesi ile hane başına 300 bin TL destek verilecek. İhtiyaç duyulan konut başına 300 bin liralık kaynak belediyelerden sağlanacak.

EŞİ VEFAT EDEN KADINA YENİ KONUT MU VERİLECEK
Eşi vefat eden kadına verilecek destek konut yapımı veya satın alma şeklinde iki farklı yöntemle gerçekleştirilecek.

EŞİ VEFAT EDEN KADINA VERİLECEK KONUT KA METREKARE OLACAK
Konutlar 80 metrekare olacak şekilde inşa edilecek. Konutların satın alınması durumunda ise bu özelliğe yakın olanlar tercih edilecek

EŞİ VEFAT EDEN KADINA VERİLECEK OTURACAKLARI KONUTUN SAHİBİ OLACAK MI?
Konutların mülkiyeti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın (SYDV) olacak. Hak sahiplerine bedelsiz kullanım hakkı verilecek.

EŞİ VEFAT EDEN KADINA VERİLECEK KONUTLAR İLK HANGİ ŞEHİRDE YAPILACAK
Osmaniye, Kahramanmaraş, Samsun ve Bingöl olmak üzere 4 ilde iş birliği protokolü imzalandı. Buna ek olarak projenin hayata geçirilmesi için 67 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) ile arsa temini, proje çalışmaları, proje bütçesi için ilave ek kaynak noktasında protokol hazırlıklarına devam ediyor.

KONUT DESTEĞİNDEN YARARLANMAK İİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR
•T.C. vatandaşı olmak
•3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında faydalanıcısı olmak
•Eşi vefat etmiş, 18 yaş altında en az üç çocuklu hane özelliğine haiz olmak kaydı ile diğer eşi vefat etmiş çok çocuklu aile özelliğine sahip olmak,

KONUT DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANACAK
•Konutların yapıldığı ilde ikamet etmek,
•Bakanlığın Sosyal Konut Projesi de dâhil barınma yardımı programı kapsamında yürütülen ev yapım yardımı kapsamında destek almamış olmak şartlarını taşımak gerekecek.

KADINLARA KONUT DESTEĞİNDEN YARARLANMAK İİN NEREYE BAŞVURU YAPILACAK
İllerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYD) başvurulacak.