Ermenistan, Provakatif saldırılarının sonuçsuz kalması ve Azerbaycan ile yaşanan yeni çatışmaların ardından ateşkes ilan edildiğini duyurdu. Ermenistan’dan bir üst düzey yetkiliye dayandırılarak verilen haberde, Dağlık Karabağ’da iki gün süren çatışmaların ardından dün Azerbaycan ile ateşkes anlaşmasına varıldığı bildirild.
Ateşkese ilişkin olarak Rus haber ajanslarında dün gece geç saatlerde yer alan haberde, Ermenistan Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Armen Grigoryan’ın bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada “Uluslararası toplumun katkıları sayesinde ateşkes üzerine anlaşmaya varıldı” ifadelerini kullandığı belirtildi. Yetkili tarafından verilen bilgilere dayandırılarak yapılan açıklamada ateşkesin birkaç saattir yürürlükte olduğu ifade edildi.

Azerbaycan ise, iki ülke arasında 2020 yılından bu yana görülen en yoğun çatışmaların durmasını sağlayacak ateşkesle ilgili herhangi henüz bir açıklama yapmadı.

Ermenistan Savunma Bakanlığının daha önce yaptığı açıklamada sınırda bulunan bölgelerdeki çatışmaların durduğu ifade edilmişti.
Bölgenin en büyük askeri güce sahip olan Rusya’nın Ermenistan ve Azerbaycan’da 2 bin barış gücü askeri bulunuyor. İkinci Karabağ savaşı olarak nitelendirilen ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği 2020 yılındaki çatışmaların sona ermesini sağlayan anlaşma da Moskova arabuluculuğuyla gerçekleşmişti.