Ergenekon davasının eski hakimlerinden Hüsnü almuk'un FETÖ'den yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcı, almuk'un 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep etti.
Ergenekon davasının eski hakimlerinden Hüsnü almuk'un FETÖ üyeliğinden yargılanmasına devam edildi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hüsnü almuk SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.
Söz verilen sanık Hüsnü almuk, Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru üzerine tedavisinin yapılması için hastaneye gönderildiğini ancak tedavisinin yapılmadığını söyledi. Sanık almuk sadece 2 gün bilgisayar kullanabildiği için savunmasını da hazırlayamadığını aktardı.
Mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Hüsnü almuk'un FETÖ örgütünde en mahrem kabul edilen özel yetkili mahkemelere hakim olarak yerleştirildiğini aktardı. Savcı, almuk'un 'Ergenekon' olarak bilinen davada üye hakimlik yaptığını belirterek, FETÖ'nün amacını bu doğrultuda benimsediğini ifade etti. almuk'un kendi iradesini terk etmek suretiyle üzerine atılı 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçunu işlediği de mütalaada belirtildi. Hüsnü almuk'un 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Söz verilen sanık almuk, cezaevinde Korona virüse (Covid-19) yönelik yeterli önlemler alınmadığını belirterek tahliye talebinde bulundu.
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Hüsnü almuk'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık ve avukatına savunma için süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.
(Melike İnal/İHA)