İş insanı Erdal Acar tutklanarak cezaevine gönderildi. Sarallar' olarak bilinen örgüte yönelik olarak yapılan operasyon neticesinde adliyeye sevk edilen ve sayıları 78 olan şüpheli arasında yer alan iş insanı Erdal Acar tutuklandı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı güvenlik ekipleri tarafından “Sarallar” olarak bilinen örgüte yönelik İstanbul'un da aralarında olduğu 13 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 122 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanmalarının ardından adliyeye sevk edilen 91 şüpheliden, aralarında Erdal Acar'ın da olduğu 78 şüpheli, dün gece saatlerinde tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

SULAMA ÖRGÜT KURMA VE YAĞMA

Son dakika gelişmesine ilişkin olarak elde edilen bilgiye göre aralarından Erdal Acar’ın da bulunduğu 46 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Erdal Acar’ın “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “yağma” suçlarından tutuklanması talep edilmişti.

Örgütün Elebaşı olduğu iddia edilen İlyas (Alaattin) Saral ise aramalara rağmen hala bulunamadı. Örgütün ve örgüte bağlı olduğu iddia edilen alt grupların, adam öldürmekten-yağmaya kadar birçok suç eylemine karıştığı gerekçesi ile operasyon yapıldığı bildirildi. Tutuklanan zanlılar arasında bazı eğlence mekanı işletmecileri olduğu da öğrenildi.

Şüphelilerin evlerinde güvenlik görevlilerinde yapılan aramalarda 46 adet ruhsatsız tabanca, 55 adet şarjör, 6 adet av tüfeği,7 adet kılıç, 7 adet telsiz, 1 adet kalem şeklinde suikast silahı, 1 adet susturucu, bin adet fişek, 3 hançer, 1 adet çelik yelek, çok sayıda çek, senet ve dijital materyal, 900 bin dolar ve 413 bin Euro ele geçirilmişti. 

ERDAL ACAR NEDEN TUTKLANDI

İş insanı Erdal Acar'ın da "şüpheli" sıfatıyla gözaltına alındığı operasyonda, yine kamuoyunda 'Alaattin Saral' olarak tanıdığı ve çete lideri olduğu iddia edilen İlyas Saral'ın firari olduğu soruşturmada yakalanan 122 kişiden 30'u dün adliyeye gönderilmişti. Aralarında iş insanı Erdal Acar'ın da bulunduğu 92 kişi bu sabah sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Adalet Sarayına gönderildi.

ERDAL ACAR KİMDİR?

Erdal Acar Artvinli'dir. Müteaahittir.
Henüz bu kadar medyatik olmadığı ve tanınmadığı dönemlerde, 1989 yılında Aylin Acar ile evlendi ve bu evliliğinden 1991 yılında bir çocuuğu oldu.
İlk zamanlar sorunsuz bir evlilik yaşayan Erdal Acar, 1996 yılında tanıdığı "1993 Türkiye Güzeli" Emel Yıldırım ile aşk yaşamasıyla evliliği yara aldı.
Erdal Acar, Aylin Acar ile evli olduğu dönemde bir çok güzel manken ile adı anılmış, ancak Emel Yıldırım'ın hamile kalmasıyla sadece Emel Yıldırım ile adı anılır oldu.
1997 yılında eşi Aylin Acar ile ayrı yaşamaya başlayan Erdal Acar, sıklıkla Emel Yıldırım ile birlikte görüntüleniyor ve hatta eşinden ayrıldıktan sonra Emel Yıldırım ile evleneceği söylentileri hızla yayılıyordu.


Ayrı yaşadığı eşinden bir oğlu, Emel Yıldırım'dan ise bir kızı varken adı Seda Sayan ile anılmaya başladı. Ancak en çok konuşulan ilişkisi Demet Şener ile yaşadığı ilişki oldu.
Erdal Acar, Demet şener ile o dönemde objektiflere yakalandı ve sonunda 1998 yılında saklanmayarak objektiflere poz verdiler. Ancak Demet Şener ve Erdal Acar ilişkisi sadece bir kaç ay sürdü. Aynı dönemde Emel Yıldırım, Erdal Acar'ı terk etti.
Erdal Acar 1999 yılında Emel Yıldırım ile barışmış ve eski eşi Aylin Acar'a boşanma davası açtı.
2000 yıllarında Erdal Acar'ın adı bu kez Ayşe Hatun Önel ile anılmaya başladı. Daha sonra bu dedikodulara Deniz Akkaya da eklendi.
Ancak nihayetinde Erdal Acar, ilk eşinden boşanarak Emel Yıldırım ile evlendi. Evlenmeden önce bir kız çocuk sahibi olan çiftin evlilik sonrasında bir bebekleri daha oldu.
Emel Yıldırım 9 yıllık eşinden maddi manevi hiçbir şey talep etmeden evliliği bitirdi.
Erdal Acar 1.5 yıldır aşk yaşadığı Kardelen Ergin ile 2016 yılında nikah masasına oturdu.