Emekli maaşlarına  temmuz ayında yapılan maaş zam oranının belli olmasının ardından bankaların da emeklilere maaş promosyonu ödemeleri başladı. Maaş zammı ile artış gösteren emekli maaşları ödemelere yansıdı. Emekli maaş promosyonları 5 bin lira ve üzerine çıktı. Peki, emekliler maaş promosyon ödemesinden faydalanmak için ne yapmalı?
Milyonlarca emeklinin zamlı maaşları banka hesaplarına yatırıldı. Emekli maaşlarına yapılacak zammın %42,35 olmasının ardından bankaların 2023 yılı için promosyon ödemeleri de başladı.

MAAŞ PROMOSYONUNDA AYNI BANKAYLA 3 YIL ŞLARTI

Emekliler maaşını mevcut bankalarından alarak başka bankaya taşımak suretiyle promosyon imkanından faydalanıyor. Emekli maaş promosyonunda banka değişikliği için tek şart, emekli maaşın taşındığı bankadan 3 yıl boyunca emekli maaşının çekilmesi.

Emekli maaş promosyonu banka başvurusu nasıl yapılır?

Emekliler maaş promosyonu için seçeceği bankanın şubesinden başvuru yapabilirler. Bankasını değiştiretek yeni bankayla anlaşmak isteyen emekliler, maaş promosyon anlaşması için seçeceği bankanın ATM'sinden, internet bankacılığından veya şubesinden işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.
Mevcut bankasındaki maaş promosyonu anlaşmasında üç seneyi doldurmamış emekliler, bankadan çıkış yapmak için ücret farkını verip hesabını kapatabiliyor.

Bankalar emekli maaşlarına 5 bin lira ve üzerinde promosyon fırsatı sunuyor

Mevcut müşterisini kaybetmek istemeyen bankalar ile yeni müşteri kazanmak isteyen bankalar promosyon miktarını yükseltti. Daha önce bin 500 TL emekli maaşı alan bir kişi 3 bin 500 lira promosyon alıyordu.
1500 ve 2 bin 500 lira arasında emekli maaşı alanlara ise 4 bin 250 lira ödeme yapılıyordu. Şimdi ise en düşük emekli maaşı 3 bin 500 lira olduğu için, verilecek promosyonlar da 5 bin lira ve üzerine yükseldi.
Maaş promosyon sürecinde teklif gelmeyen emeklilerin, maaşını aldığı bankaya güncelleme talebiyle başvurması gerekiyor.