Öğretmenlerin her eğitim öğretim yılı başında aldığı Eğitime Hazırlık Ödeneği ile ilgili Milli Eğitim bakanlığı kurumlara 12 Eylül 2022 tarihinde ödenmesi için talimat göndermişti. Ancak henüz hazırlık ödeneği öğretmenlerin hesabına yatmadı.

Bunun nedeni ise muhasebe birimlerine henüz yetkinin;sistem üzerinden verilmemiş olması. Muhasebe sisteminde ilgili bölüm aktif olmadığı için henüz öğremtenlerin eğitime ödeneği ödenemedi.

ÖĞRETMENLER 12 EYLÜL'DE ÖDEME BEKLİYORDU

Öğretmenler ise Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı tarihte ödemelerin yapılmasını bekliyordu. MEB'in açıkladığı tarihte ödeme bekleyen öğretmenler ödeneğin ödenmemesi nedeni ile eğitim öğretime hazırlık malzemelerini almakta zorluklar yaşadı.

HAZIRLIK ÖDENEĞİ YETERSİZ KALDI

Öğretmenlere her yıl ödenen Eğitime Hazırlık Ödeneği ilk ödenmeye başlanan yıllarda önemli alım gücüne sahipti. Özellikle son yıllarda Toplu Sözleşmelerle belirlenen ve Yetkili Sendika ile hükumet arasında varılan mutabaka sonucunda yapılan zamlar çok yetersiz kalınca, ödeneğin alım gücü iyiden iyiye azaldı. 

Öğretmenler ise ödeneğin artırılmasını bekliyor. Eğitim Bir Sen enflasyon oranında zam açıklaması yapmıştı ancak mevcut rakamlara yetkili sendika olarak Memur Sen imza atmıştı. Diğer bazı sendikalar ise hazırlık ödeneğinin en az 1 maaş tutarında olmasını talep ediyor.

ÖDEME NEDEN GECİKTİ?

12 Eylül'de ödenmeye başlanacağı açıklanan hazırlık ödeneğinin ödemesinin gecikmesi 'Acaba artırımlı ödeme mi yapılacak?' yoksa koordinasyon eksikliğinden mi kaynaklandığı da merak ediliyor.

2022 EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ NE KADAR OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, öğretmenlere ödenecek olan Eğitime Hazırlık Ödeneği için 7 Eylül 2022 tarihli ve Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği konulu resmi yazıyı 81 il valiliğine gönderdi.
 MEB tarafından gönderilen resmi yazıda 6. Dönem Toplu Sözleşmeye atıf yapılarak öğretmenlere 1.325 TL öğretime hazırlık ödeneğinin ödeneceği bildirildi.