Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı için öğretmenlere ödenecek Eğitim Yılına Hazırlık Ödeneği için kurumlara resmi yazı gönderdi. Yazıda eğitime hazırlık ödeneğinin ne kadar olacağı ve ne zaman ödeneceği konusuna yer verildi.

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ NE KADAR

Her eğitim öğretim yılı başında öğretmenlere ödenen eğitime hazırlık ödeneğinin enflaston ve alım gücü de dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi ve artırılması talepleri karşılık bulmadı. Yetkili sendika ile hükumet arasında toplu sözleşme görüşmelerinde karara bağlanan ve oldukça düşük kalan Eğitime Hazırlık Ödeneği sözleşmede belirlenen miktar kadar öğretmenlere ödenecek. Enflasyon farkı ve diğer kayıplar ödeneğe nyansıtılmayacak. 

Milli Eğitim bakanlığı tarafından kurumlara gönderilen yazıda, öğretmenlere ödenecek olan eğitime hazırlık ödeneği miktarının 1325 TL olacağı bildirildi.

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Milli Eğitim bakanlığı tarafından kurumlara gönderilen resmi yazıya göre 1325 TL gibi cüzi kalan eğitime hazırlık ödeneği12 Eylül 2022 tarihinden itibaren öğretmenlerin hesabına yatmaya başlayacak.

ALİ YALIN'IN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ İŞE YARAMADI

Geçtiğimiz günlerde Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın eğitime hazırlık ödeneğinin artırılması için Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ile görüşme yaptıktan sonra sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitime hazırlık ödeneğinin arttırılması hususunu ilettiğini duyurmuştu. Yalçın'ın bu açıklamasının ardından sendika, öğretmenlere ödenecek olan eğitime hazırlık ödeneğinin artırılacağı imajı yaratmıştı.

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 1250 lira olarak ödenen eğitime hazırlık ödeneği oluşan yüzde 80 civarı enflasyona rağmen bu yıl T.C Milli Eğitim Bakanlığından gelen yazıya göre vergiler hariç 1400 lira olarak ödenecek.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ YAZISI