Eğitim sendikaları başta kariyer basamakları sınavı , eğitim öğretim ödeneği konularındaki taleplerin yerine getirilmesi durumunda atılacak adımlar arasında 2 Kasım 2022 tarihinde iş bırakma eylemi yapılacağı tutanağa yansıdı.

ÖĞRETMENLERİN  VE SENDİKALARIN TALEPLERİ NELERDİR ?

19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olan kariyer basamakları sınavının derhal iptal edilmesi istendi ve tutanakta şu ifadelere yer verildi  "Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun, TBMM'de ivedilikle ele alınarak yeni bir meslek kanununun tüm eğitim sendikalarının ve öğretmenlerinin görüşleri alınarak düzenlenmesi acil talebimizdir."

Eğitim ve Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksiniz tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi sağlanmalıdır.

Tüm eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırı üzerinde bir ücret artışına ilişkin düzenlemeler yapılmalı ve 1. dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir.

Eşit işe eşit ücret ilkesine uygun olarak farklı ücret ve istihdam şekillerine son verilmeli ve kadrolu güvenceli istihdam sağlanmalıdır. 

Kamuda mülakat uygulamasına son verilmelidir.

Öğrencilerimizin en temel hakkı olan eğitim, barınma  ve beslenme hakları sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır. ifadelerinde bulundular..