Şehir öğremten necmettin Yılmaz, şehadetinin 6. yılında mezarı başında gözyaşlarıyla anıldı. İlk Görev yeri olan Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden memleketi Gümüşhane'ye dönerken 16 Haziran 2017'de Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldıktan sonra şehit edilen ve cenazesi 16 Temmuz 2017'de toprağa verilen Necmettin öğretmen için Torul ilçeKur'an-ı Kerim tilavetinin ve şehitler için edilen duanın ardından Vali Taşbilek, şehidin babası Hamit, annesi Gülay, kardeşleri Ahmet ve Yahya Yılmaz, mezara karanfil bıraktı.
Vali Taşbilek, Necmettin öğretmen başta olmak üzere devletin bekası uğruna can veren tüm şehitleri rahmetle yad ettiklerini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de aileye taziyelerini ilettiğini belirten Vali Taşbilek, konuşmasında şunları kaydetti:
"Tek gayesi milletimizin aydınlanma davası ve bu davaya hizmet etmek olan gencecik bir fidan, bir öğretmenimiz... Acımız çok büyük ama biliyoruz ki devletimiz de çok büyük. Başta evladımıza kıyan hain teröristler olmak üzere bütün terör örgütü mensuplarının, terörün, terörist faaliyetlerin, devletimizin bütün birimlerinin vermiş olduğu destansı mücadeleyle kökü kazınmaktadır. Allah bu yolda mücadele eden askerimize, polisimize, jandarmamıza kuvvet nasip eylesin. Başta Necmettin öğretmenimiz, Aybüke kızımız olmak üzere vatanımızın ve milletimizin birliği, beraberliği uğruna vermiş oldukları mücadelede şehit olan bütün kardeşlerimize rahmet diliyorum."

Baba Hamit Yılmaz da evlatlarının şehadet yıldönümünde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek,

"Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın zatında aziz milletimin değerli evlatlarının hepsine şükranlarımı sunuyorum. İçlerinde olmaktan şeref duyduğum bu aziz milletimizin ne kadar değerli olduğunu bizzat Necmettin öğretmen bize yaşattı, yaşatıyor da. Ne mutlu ki bu milletin bir evladıyız, Allah'a hamdüsenalar olsun." ifadelerini kullandı.


Anma töreninin ardından Vali Taşbilek ve beraberindekiler, şehit öğretmenin babaevini ziyaret etti.
Öte yandan, İçişleri Bakanı Soylu, Vali Taşbilek aracılığıyla baba Hamit ve anne Gülay Yılmaz ile telefonla görüşerek tekrar taziyelerini iletti.si Demirkapı köyündeki kabri başında anma töreni düzenlendi.