Eğitim Gücü Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili basın açıklaması yapacak. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Genel Başkanı Oğuz ÖZAT, sendika yönetim kurulu üyeleri ve sendika üyelerinin katılımı ile Ankara, Ulus Meydanı, Atatürk Anıtı önünde Saat 14:00 da basın açıklaması yapılacak. 

Sendika tarafından 25 Ağustos 2022 tarihinde yapılan açıklamada; ''14 Şubat 2022 tarihinde Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu beklentileri karşılayamamıştır. ÖMK' ye dayanarak çıkartılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği ise uzman öğretmen ve başöğretmen unvanlarının kazanımında sınav şartı getirerek yeni tartışmalar yaratmıştır. Öğretmenlerin özlük haklarında ekonomik kazanımın sınav şartına bağlanması, öğretmenliğin kanunlarımızda bir ihtisas mesleği olarak tanımlanmasıyla çelişen bir durumdur. Öğretmenlik mesleğinin itibarının korunmasını kendine görev bilen Eğitim Gücü Sen, ÖMK'nin ihtiyaca yanıt verecek bir meslek kanunu olmayacağını taslak aşamasından itibaren her platformda vurgulamış, ÖMK ve kariyer basamakları sistemiyle ilgili yasal işlemleri de ilk günden başlatmıştır. Sendikamız aldığı sorumluluğun bilinciyle 1 Eylül'de saat 14.00'te Ankara Ulus Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirecektir. ''denilmişti.

Eğitim Gücü Sen, Öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili basın açıklaması yapacak. Sendika tarafından yapılan Basın Açıklaması duyurusu şöyle:

"ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU KİMİN KANUNU?” başlığıyla Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Genel Başkanı Oğuz ÖZAT , Yönetim kurulumuz ve üyelerimizin katılımı ile Ankara, Ulus Meydanı, Atatürk Anıtı önünde Saat 14:00 da basın açıklaması yapacaktır. Tüm eğitim paydaşları ve basın mensupları davetlidir.

Konu: ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU KİMİN KANUNU?

Tarih: 1 Eylül 2022 Perşembe 
Saat: 14.00
Yer: Ulus Meydanı Atatürk Anıtı 
Detaylı bilgi ve iletişim:
EGS 0(312) 229 29 33
0(531) 50 48 EGS
Gülşah Yavuz 
Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) 
Genel Başkan Yardımcısı
0 532 744 07 78
*Basın açıklaması için valilik izni alınmış olup, hiçbir şekilde siyasi, politik ve/veya devletimiz kanunlarına aykırı herhangi bir içerik bulunmayacaktır.