Egenin incisi Aydında Adnan Menderes Üniversitesi yaptığı bilimsel çalışmalar ile eğitim faaliyetlerinin yanı sıra kadın yöneticilerin en fazla görev aldığı kamu kurumlarının başında yer alması ile de dikkatleri üzerine çekiyor.
3 Kadın Dekan, 1 Kadın Enstitü Müdürü,3 Kadın Yüksekokul Müdürü, 3 Kadın Meslek Yüksekokulu Müdürü, 4 Kadın Senatör, 1 Kadın Başhekim ve 9 Kadın Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü ve yüzlerce kadın akademik ve idari personeli ile bilim dünyasındaki hizmetlerine devam eden Adnan Menderes Üniversitesinin bu güzel özelliği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ayrı bir anlam katıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla açıklama yapan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR,  “Kadınlarımız, medeniyet inşasında ve ihyasında her zaman en önemli katkıları sunmuşlardır. Biz Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde tüm kamu kurum ve kuruluşları arasında en fazla kadın yönetici ve akademisyenle geleceği inşa ediyoruz” dedi.

Kadını her zaman medeniyet inşasının merkezinde bulunduran kadim kültürümüzde, cennetin de annenin ayaklarının altında tasvir edildiğinin altını çizen Rektör Aldemir, “Kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, kadınlarımız, medeniyet inşamızda her zaman en önemli katkıları sunmuşlardır. Muasır medeniyetler yarışımızda en büyük güven ve destek kaynağımız, ülkemize başarıları ve hizmetleriyle değer katan, geleceğimize yönelik tehditler karşısında dimdik duran, cesur, özgüvenli ve eğitimli kadınlarımızdır” diye konuştu.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) tüm kademelerinde kadınların emekleriyle gerçekleştirilen geleceğin ve medeniyetimizin ihyasında canla başla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden ADÜ Rektörü Aldemir, “ADÜ tüm kamu kurumları arasında kadın yöneticilerin en fazla görev aldığı kamu kurumları arasında yer almaktadır. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi 1 Kadın Enstitü Müdürü, 3 Kadın Dekan, 3 Kadın Yüksekokul Müdürü, 3 Kadın Meslek Yüksekokulu Müdürü, 4 Kadın Senatör, 1 Kadın Başhekim ve 9 Kadın Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü ve yüzlerce kadın akademik ve idari personeli ile bilim dünyasındaki hizmetlerini sürdürecektir” dedi.

Üniversite Hastanesi başhekim Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Prof. Dr. Aslıhan Büyüköztürk Karul

İletişim fakültesi Dekanı Prof Dr Hale Bozkurt

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yelda Özsunar

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gönül AYDIN