Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı şunları kaydetti ; 

 

BEŞ İLATAN BİRİNİ, HASTALARIMIZA VEREMİYORUZ

İlaç fiyat kararnamesi ile sıkıntının çözülmeyeceğini söyledik. Şu anda da yüzde 17 ilaç yokluğu yaşıyoruz. Beş ilaçtan birini, hastalarımıza veremiyoruz.

SİSTEM TIKANDI

Bunlar da kritik öneme haiz olan ilaçlar. İlaç fiyatları şu an Euro kuru olarak 7.86'yla çarpılıyor. Reel kurla arasında çok ciddi bir uçurum var.

Bizler ilacın zamlanmasını isteyen tarafta değiliz. Önemli olan halkın ilaca ulaşmasıdır. Sağlık Bakanlığı’nın ‘En ucuza alır, en ucuza getirir, en ucuz fiyatı veririm' mantığı ile sistem tıkandı.

EYLEM YAPILACAK

Kamudaki binlerce eczacılarımızın da hem çalışma şartları hem özlük haklarında çok ciddi problemler var. Kamudan emekli olanlar için de durum aynı.

Türk Eczacılar Birliği bir eylem takvimi hazırladı. Ekim ayı içerisinde büyük bir eczacı mitingi planlanıyor. Hiç istemeyiz ama, eczaneleri kapatma eylemine kadar gidecek bir süreci de hep birlikte yaşayabiliriz.

HER İKİ ECZANEDEN BİRİ KAPANMA RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA

Bu sistem maalesef birçok eczaneyi süreç içerisinde kapanmak zorunda bırakacak. Eczaneler ekonomik anlamda bu işin yükünü çekemez durumda.

Her iki eczaneden biri kapanma riskiyle karşı karşıya. Yasal çerçevede sesimizi sonuna kadar duyuracağız ve hakkımızı alana kadar da mücadelemize devam edeceğiz.