Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi'nin uzman öğretmenlik sınavı ile ilgili sözleri tepkilere neden oldu. Öğretmenler uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavına büyük tepki gösterirken, öğretmen sendikasının öğretmenlerin tersi bir istikamette karara katılması ve uzman öğremtenlik sınavını kabul etmesi eğitim camiasında büyük üzüntü yarattı. 

EBS Genel Sekreteri Latif Selvi'nin görüşme tutunaklarındaki sözleri ortaya çıktı. Selvi'nin uzman öğretmenlik sınavına karşı çıkmasığı ve sadece puanın 60 olmasını istediği görüşme tutanaklarına yansıdı.

İşte Eğitim Bir Sen Genel Sekreterinin Selvi'nin uzman öğretmenlikle ilgili o sözleri:

BAŞKAN EMRULLAH İŞLER – Teşekkür ediyorum Sayın Kayışoğlu. Şimdi sırasıyla sendikalarımıza söz veriyorum. Önce, EĞİTİM-BİR-SEN’den Latif Selvi. Buyurun. Beş dakika da size söz veriyorum.
EĞİTİM-BİR-SEN GENEL SEKRETERİ LATİF SELVİ – Sayın Başkan, değerli arkadaşlar;;Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’yle ilgili düzenlemeyi konuşmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Elbette ki Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bizatihi kendisi kıymetli ve içeriği itibarıyla da arzu ettiğimiz çerçevede gerçekleşmiş olsaydı, amacını gerçekleştirmiş olurdu diye değerlendiriyorum. Özellikle bazı noktalara dikkat çekmek istiyorum.
Başöğretmenlik sınavsız olabilir hatta -eğer sınav olacaksa, olmayacaksa sorun yok olacaksa başöğretmenlikte olmayabilir.
Ayrıca da doktora yapan arkadaşlarımız kesinlikle sınavdan muaf olduğu gibi süre beklemesinden de muaf olmalı.
Başöğretmenlikte süre beş yıla indirilebilir ve ayrıca da değerli arkadaşlar, Millî Eğitim Temel Kanunu’nda da belirtildiği gibi sınav 70 puandan… 60 puan olarak kariyer tanımlamasında ifade edilmiş, bunu tekrar 70’e çekmeye gerek yok, emsali bütün sınavlar da 60 puan üzerinden yapılıyor
Bu çerçevede, belli noktalara dikkat çektim, bir hususu da belirterek tamamlıyorum: 7315 sayılı Kanun zaten var, ayrıca buraya koymaya gerek yok ve bu hususta mülakat tartışmalarına da son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz, çünkü gereksiz bir polemik de üretiyor, birtakım mağduriyetlerden de söz ediliyor. Umarım bu hususlarda adım atılması mümkün olur.
Herkese teşekkür ediyorum.