Rusya, Gürcistan, Hindistan, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), İstanbul'daki patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajları yayımladı.

Rusya Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Konstantin Kosaçev, İstanbul'daki patlamada hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Kosaçev, Rus haber ajansı Ria'ya yaptığı açıklamada, İstanbul'daki patlamaya ilişkin siyasi tahminlerde bulunmanın henüz erken olduğunu belirterek, "Türk halkı ve kadim İstanbul sakinlerine en içten başsağlığı diliyorum." dedi.

Kosaçev, terörün milliyeti ve sınırı olmadığına dikkati çekerek, "Son yıllarda tarihin gösterdiği gibi, bu tür saldırıların kurbanı her ülke ve her halk olabilir." ifadelerini kullandı.

- Gürcistan

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili de İstanbul'daki patlamada hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Garibaşvili, Twitter'dan yaptığı paylaşımında, "Hükümet ve Gürcistan halkı adına, İstanbul'daki patlamayla ilgili Türkiye halkına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve kurbanların ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyorum. Tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz, Türkiye için dua ediyoruz." mesajına yer verdi.

- Hindistan

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda yaralılara acil şifa dileyerek, "Hindistan, bugün İstanbul'daki üzücü patlamada hayatını kaybedenler için Türk halkı ve hükümetine en derin taziyelerini iletiyor." ifadesini kullandı.

- TDT Genel Sekreteri Ömüraliyev

TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev yayımladığı taziyede, "İstanbul’da İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." mesajını paylaştı.

- SMDK

SMDK'den yayımlanan yazılı mesajda, saldırının en sert ifadelerle kınandığı belirtildi.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralananlara acil şifa dilenen mesajda, "Yaşanan olaydan duyduğumuz büyük üzüntüyü ifade ederken, kardeş Türkiye Cumhuriyeti hükümetine, halkına ve hain saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine en içten başsağlığı dileklerimizi sunarız. İçinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde kalplerimiz kardeş Türkiye halkıyla beraberdir. Yüce Allah'tan Türkiye'ye selamet vermesini temenni ederiz." ifadelerine yer verildi.