ANKARA DSP'nin 37. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

ankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde düzenlenen etkinlik programı, DSP'nin tanıtım videosu ile başladı.

Programın açılışından konuşan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Demokratik Sol'un, bir felsefenin, düşüncenin, yaşam tarzının ve yönetim biçiminin adı olduğunu belirtti.

2023 seçimlerinde kaldıkları yerden devam edeceklerini söyleyen Aksakal, "DSP'nin 37. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha sesleniyorum, Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Gün, birlik olma, derlenip toparlanma günüdür. Gün, bir olma diri olma günüdür." dedi.

Sağlığa erişimi tam olarak sağlayacaklarını ileri süren Aksakal, zorunlu sağlık sigortası primini kaldıracaklarını, tüm vatandaşları doğdukları andan itibaren sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlandıracaklarını aktardı.

- "KKTC, dost ve müttefik ülkeler tarafından tanınmalıdır"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) vazgeçilmez kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan Aksakal, sözlerine şöyle devam etti:

"KKTC, başta kardeşlerimiz olduğunu ilan eden diğer Türk Cumhuriyetleri olmak üzere, dost ve müttefik ülkeler tarafından tanınmalı ve KKTC'ye büyükelçilerini atamalıdırlar. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bunun için gerekli etkili adımları Birleşmiş Milletler nezdinde ortaya koymalıdır. Geçtiğimiz günlerde Özbekistan'ın Semerkant kentinde toplanan Türk Devletleri Teşkilatı toplantısında, KKTC'nin 'gözlemci ülke' statüsünde tanınması önemli bir ilk adımdır."

Aksakal, "Bütün gücümüzü, Yunanistan'ın tehditkar ve tahrikkar politikalarının boşa çıkarılması, Ege Denizi'ndeki işgal edilmiş adaların olması gereken yasal duruma getirilmesi için çekinmeden, korkmadan kullanmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Programın sonunda, partinin 37. kuruluş yıl dönümü pastası kesildi.