Hastane kapılarına Kapı Güvenlik Sistemi geliyor. İlk uygulamalar başladı. Doktorlara yapılan şiddetin gündemden düşmediği ülkemizde yeni tedbirlerle hastanelerin daha güvenli yerler olması hedefleniyor. Hastanelere silah vb. metallerin girişini engellemeyi amaçlayan Kapı Güvenlik Sistemleri hastaneye giren herkesi tarayarak üzerinde belli bir yoğunluğun üzerinde metal olup olmadığını kontrol edecek. Üzerinde metal olmayan kişilere kapı otomatik olarak açılacak, silah vb. araçlar bulunduranlara sistem açılmayacak. 

Kapı Güvenlik Sistemleri ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları söyledi:

"Ülke geneline yayılacak sistemle şiddete bir engel koyuyoruz. Bir değişim de hizmet alırken ki davranışta olmalı. Daha fazla anlayış da bir katkı." 
"Bu doktorlar, balkonlara çıkıp alkışladığımız doktorlardır. Türkiye, bizden de bir doktor çıksın diyen ailelerin ülkesidir." 


Bakan Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden 'Doktoruma Saygı' etiketiyle yaptığı bir diğer paylaşımda ise,

"Tıp doktorları olarak, hastalarımızın sağlığını daima baş görevimiz bileceğimize yeminli olduğumuz gibi, birbirimizi kardeş bileceğimize de yeminliyiz. Hekimleri kardeşim bilerek söylüyorum. Bu mesleğin saygınlığını yükselteceğiz. Yılgın olmayın, yanımızda olun" sözlerine yer verdi