Anlaşılan, Malum-Sen 8-12 hesabıyla memurları gerçek gündemden uzaklaştırarak, suni gündem yaratıp, gerçek sorunu unutturma algısı peşinde... 
Memur ve emeklinin "Okul yöneticilerilerinin görev süresi  8 yıldan 12 yıla çıkarılsın" diye 8-12 hesapları hiç mi hiç umrunda değil.
Memurve emekli; 7/24x30 =Ay sonunu nasıl getiririm? hesabıyla sabahı ediyor.
 Memur ve emekli "Günü nasıl kutarırım, ulaşım giderlerini nasıl karşılarım, elektrik-su-doğalgaz faturalırımı nasıl öderim, market-pazar ihtiyacımı, çocuğumun okul masraflarını nasıl karşılarım, ev kiramı nasıl öderim? hesabını yapıyor. 
Memur ve emekli; okul yöneticilerinin koltuk davasının ne 8'iyle ne de 12'siyle meşguller. Memur ve emekli; kronometreye bağlanmış zamlar karşısında, çaresiz kalan maaşlarıyla nerelerden kısarsam, daha az perişan olurum; hesabını yapıyor.
Bırakın koltuk davasını! Kimse koltukla mezara gömülmüyor.
Memur ve emeklinin geçim davasına başınızı çevirin.
 Her kademeye, her kaleme yapılan fiyat güncellemeleriyle artan hayat pahalılığına karşı maaşlarda da bir güncellemeyi gündeme getirin. 
Suni gündemlerle, gerçek gündemi değiştirme gayreti içine gireceğinize; enerjinizi ve gayretinizi yaşamımızı zorlaştıran zamların geldiği gibi gitmesi için harcayın.
Toplu görüşme masalarında buçuk zamlarla kalkmanın faturasını emekli ve memura ödetmeyin. Memur ve emekli kendilerini temsil eden etkili ve yetkili sendikalardan bunu bekliyor...
Kadriye Demirel
Eğitimci Yazar