Milli Eğitimö Bakanı Ziya Selçuk, okulların Eylül ayında yüz yüze eğitime açıklmasına ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,

"Etkinliklerimiz yaz boyu telafi kapsamında devam ediyor. Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme Eylül ayında başlayacağız inşallah. Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir" açıklamasında bulundu.


DAHA ÖNCE DE AIKLAMA YAPMIŞTI
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk daha önce konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada ise, 
“Artık bu ülke çocuklarını daha fazla eve kapatmamalı, öğretmenlerini daha fazla yormamalı. Velilerimizi daha çok yormamalıyız. Okullarımızı açmalıyız, inşallah 6 Eylül'de açacağız. Hep birlikte bunun için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.


UZMANDAN AILSIN GÖRÜŞÜ
Öte yandan okulların açılmasına ilişkin bir açıklama da Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal'dan geldi. Köksal, Katıldığı televizyon programında artan koronavirüs vakalarına rağmen okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi taraftarı olduğunu dile getirerek okulların açılmasının önemine vurgu yaptı.

Prof. Dr. İftihar Köksal yaptığı açıklamada, her ne olursa olsun okulların açılması gerektiğini ve bir an önce çocuklarda aşılamaya geçilmenin önemini gündeme getirdi. 
Prof. Dr. Köksal,

"Okulların açılması kesinlikle çok önemli, Türkiye dünyada eğitime en uzun süre ara veren ülke oldu. Bunun acısı ilerleyen yıllarda çıkacak. Hele hele ilk eğitim ve üniversitede pratik yapmak zorunda olan branşlar var. O nedenle ben her ne olursa olsun okulların açılması gerektiğini düşünenlerdenim'' dedi.