Bugün, 6 Haziran 2025 Cuma
  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,22% -0,17
  • EURO

    44,66% -0,64
  • GRAM ALTIN

    4203,32% -0,78
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından 'Seninleyiz Türkiye' kampanyası

- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: - 'Ülkemizde yaşanan afetle birlikte ortaya çıkan birlik ve beraberlik ruhu yalnız ulusal ölçekte değil, uluslararası düzlemde de yankı bulmuş, asrın felaketi sonrası asrın dayan?

Genel 19.03.2023 11:32:32 0
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ortaya konulan küresel dayanışma ve yardım seferberliğinden hareketle uluslararası kamuoyuna yönelik "Seninleyiz Türkiye" (We Stand With Türkiye) kampanyası başlatıldı.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre ABD, İngiltere, Fransa, İspanya, Belçika, Almanya, İtalya, Hollanda, Macaristan, Meksika, Kanada, Güney Kore, Malezya, Endonezya, Çin, Japonya, Suudi Arabistan ve Azerbaycan olmak üzere 18 ülkede başlatılan uluslararası dayanışma kampanyası ile afet sonrası ortaya konulan küresel dayanışma ruhunun güçlendirilmesi amaçlandı.

Kampanyada, asrın felaketinin hemen ardından Türkiye'ye gerek arama kurtarma ekipleri, sağlık personelleri ve yardım göndererek gerekse destek mesajı vererek yardım eli uzatan ülkelerin gösterdiği küresel dayanışmanın önemi vurgulandı.

Kampanya kapsamında 18 farklı ülkenin hem geleneksel hem de dijital medya mecralarında "Seninleyiz Türkiye" sloganları ile afetin büyüklüğü, yapılan yardımlar ve Türkiye ile dayanışma vurgusunu içeren görsel ve içerikler paylaşıldı.

Asrın felaketinin mahiyetine, bilimsel verilere ve afetin hemen ardından gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgilendirici içerikler, kampanya özelinde Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde hazırlanan "https://seninleyizturkiye.com/" ve "https://westandwithturkiye.com" internet sitelerinde yayınlandı.

- Ünlü isimler kampanyaya destek verdi

Ayrıca afete yönelik dayanışmayı artırmak amacıyla New York'ta Times Meydanı gibi önemli meydanlarda ve ledli mobil kamyonlar aracılığıyla dış mekan ilanları yayınlandı. Ülkelerin önemli gazetelerinde de "We Stand Türkiye" sloganlarıyla ilanlara yer verildi.

Diğer taraftan aralarında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünyaca tanınmış oyuncular Morgan Freeman, Aamir Khan, Reshat Strik, şarkıcı Jamala, Yasmin Levy, Della Miles, sporcu Matwe Middelkoop'un da aralarında bulunduğu ünlü isimlerin Türkiye'ye destek mesajlarını içeren videolar farklı mecralarda paylaşıma sunuldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kampanyaya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşadığı ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler sonucu büyük bir yıkım yaşadığını ancak felaketin hemen ardından hem devlet ve millet olarak, hem de uluslararası anlamda örnek bir seferberlik sergilendiğini belirtti.

Devletin tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının, gönüllülerin ve uluslararası yardım çağrısına cevap veren dünyanın farklı ülkelerinden gelen arama-kurtarma ve sağlık ekiplerinin büyük bir özveriyle bölgede çalışmalar gerçekleştirdiğini anımsatan Altun, "Böylesine zor günümüzde yanımızda olan, bize destek olan tüm ülkelere teşekkürü borç biliyoruz." ifadesini kullandı.

Fahrettin Altun, şunları kaydetti:

"Ülkemizde yaşanan afetle birlikte ortaya çıkan birlik ve beraberlik ruhu yalnız ulusal ölçekte değil, uluslararası düzlemde de yankı bulmuş, asrın felaketi sonrası asrın dayanışması ortaya konulmuştur. Ortak acı paydasında buluşan ülkeler, küresel krizler karşısında kolektif sorumluluğun, işbirliğinin ve uluslararası dayanışmanın önemini ortaya koymuştur. Bundan hareketle sadece kriz ortamlarında değil, bölgemizde ve dünya genelinde istikrar, barış, ve refahın tesisi için ortak akıl ve vicdanla, uluslararası işbirliği ile hareket etmenin önemini bir kez daha hatırlatıyor, hiçbir ülkenin benzer acılar yaşamamasını temenni ediyoruz."

Yorum

Öğretmen Ek Ders Ücretlerinde Yeni Artış Geliyor

Diyanet işlerine memur atamalarına iptal kararı

Apartmanlarda Cam Balkon Krizi! Yargıtay’dan Kat Maliklerine Kritik Uyarı

Öğretmen Maaşla Ödüllendirme Şartları Değişti, Ortaya Yeni Bir Problem Çıktı

Öğretmenler 87.000 TL alacak! Memur Sen açıkladı

Almanya'da Zehirli Baharat Paniği! Parti Numarası Verildi, Bu Ürünü Sakın Tüketmeyin!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den CHP’ye Sert Eleştiri! Başörtüsü Üzerinden Yüklendi

Pendik’te Gerilim Dolu Dakikalar! Eski İş Yerinin Önünde Kendini Yakmaya Çalıştı

Bayram Tatilinde Ek Ders Ücreti Alınacak mı? 2025 Ödeme Tablosu Açıklandı

MEB’den Ek Ders Ücreti Güncellemesi! Kadrolu ve Sözleşmeli Öğretmenler İçin Yeni Tarifeler

Bursa’da Kayıp Alarmı! 13 Yaşındaki Burak Koçak’tan Haber Alınamıyor

MEB'den Yeni Akademi Hamlesi: Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlere Ders Saati Ücreti Belli Oldu!

Öğretmenler İçin Ek Ders ve Norm Kadro Güncellemesi!

Lüleburgaz Halk Eğitimi'nden Hem Liderlik Hem Pazarlama Sertifikası Kazanma Şansı!

Okurlarımızda Bayram Coşkusu: Kurban Bayramı'nın Anlamı ve Önemi!

Trafik Cezalarından Sosyal Yardım Alanlara Yeni Kaynak! İşte Detaylar!

Ortaokullarda Sınıf Tekrarı Kararı Kimlere Veriliyor? İşte O Kritik Şartlar!

SGK'dan Dul ve Yetim Aylıklarında Büyük Değişiklik! Çifte Maaş Hakkı Kimlere Verilecek?

MEB'den Mülakat Mağdurlarına Yeniden Sınav Fırsatı

Halk eğitimden 2 yeni fırsat

Asgari ücrete ara zam ve 25.000 TL’lik yeni asgari ücret müjdesi mi geliyor?

Manisalı İş İnsanı Dana Saldırısı Sonucu Hayatını Kaybetti!

Bayram Tatili Sonrası Öğretmenleri Bekleyen Görevler: İşte Detaylar!

Öğretmenlere 1 saatlik dinlenme fırsatı, öğrencilerin dersine branş öğretmeni girecek

Memur maaşına %15,6’lık zam ve refah payı ile %25 zam açıklaması bekleniyor

Taksiler Artık Rastgele Yolcu Almayacak! İstanbul’un Yeni Ulaşım Sistemi Başlıyor

MEBBİS Hatası Sonrası Ek Ders Ücretleri Yanlış Hesaplandı!

Ahmet Ülger Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

Uzun Tedavin Gören Beril Ela'nın Okuluna Muhteşem Dönüşü Duygulandırdı!

Kurban Etinden Lokum Kıvamında Taze Kavurma Nasıl Yapılır?

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR