AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de metal işçileriyle buluştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi.

 

Dünyada son yarım asrın en büyük ekonomik sarsıntılarından biri yaşandığını savunan Erdoğan, ''Petroldeki aşırı artışın tetiklediği küresel enflasyon insanlığın öncelikli meselelerinden biri haline geldi. Enflasyon oranları son 40-50 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Dünyanın geri kalanını sömürerek refah düzeni kuranlar ekonominin gerçekleriyle yüzleşmek zorunda kaldı"

DÖVİZ KURU VE ENFLASYON AIKLAMASI

Dünyanın geri kalanını sömürerek kendilerine refah kuranlar ilk defa hayatın ve ekonominin gerçekleriyle yüzleşmeye başladı. Salgın günlerinde vatandaşlarını ölüme terk edenler bugün hayat pahalılığı ve işsizlik karşısında da aynı çaresizliği sergiliyor. Örnek gösterilenlerin küresel tehditler karşısında nasıl bocaladıklarını hep beraber görüyoruz. Bu fırtınadan biz de ister istemez etkileniyoruz. Enflasyon ve döviz kurlarındaki tırmanma bunların başında geliyor. Olumsuzlukları gayet iyi biliyoruz. Bu tabloyu düzeltmek için samimiyetle çalışıyoruz. Milletimizin sıkıntılarının istismarını yapmaktan başka iş bilmeyenler, 5 yıldızlı lüks otellerin kral dairelerinde halkçılık oynarken biz derde derman olacak tedbirler geliştiriyoruz. 

YİNE SABIR İSTEDİ

Asgari ücrette yapılan artışı hatırlatan Erdoğan,Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız" dedi, yurttaşlardan bir kez daha 'sabır' ve 'destek' istedi.