Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 34 hidroelektrik santralin (HES) açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan yapımı tamamlanan 34 HES'e ilişkin değerlendirmesinde, "Yatırım bedeli 16 milyar lirayı bulan bu santraller, ülkemize yıllık 2,7 milyar lira ekonomik fayda sağlayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında satır başları şu şekilde ; 

Ülkemizin toplam su depolama kapasitesini 180 milyar metreküpün üzerine çıkarmamız sayesinde en kurak mevsimlerde dahi artık susuzluk yaşamıyoruz.

Kapasitemizi 44 milyar kilovatsaatten (kWh)  110 milyar kilovatsaate (kWh)  çıkardık. Ülkemizde yanan her 3 lambadan birinin elektriği su kaynaklarımızdan gelmektedir. Şimdi toplam baraj sayımız 930'u bulmuştur. 

Türkiye'nin elde ettiği her kazanımı sanki başına inmiş balyoz gibi görerek kötüleştirmeye çalışanları üzüntüyle takip ediyorum. Kendi milletinin felaketinden medet umanların yaşadığı bir başka yer var mıdır bilmiyorum. 18 Mart anakkale Köprüsü başlarken bizimle dalga geçtiler, bu olur mu? Bunlara göre olmaz çünkü iki kulenin açıklık mesafesi dünyada eşi benzeri olmayan bir köprüyü yapıyorsunuz. Bunların aklı bunu almaz. Şimdi 6 dakikada geçiyorsun. Aynı şeyi Osmangazi'de yaptık, Yavuz Sultan Selim'de yaptık. Bunlar kalkacak da Şanlıurfa ile Adıyaman'ı köprüyle buluşturacak. Bunlar medeniyet deyince İstanbul, İzmir, Ankara bunları anlıyor. Biz Batı'da ne varsa Güney'de Güneydoğu'da o olacak dedik.

Şehir hastaneleri kuruyoruz değil mi? Ankara'da birinciyi açtık, ikinciyi de açıyoruz. İstanbul iki tane şehir hastanesine sahip oluyor. Arkadan Ankara geliyor, İzmir geliyor. Biz laf değil iş üretiyoruz, biz yaparız. Tarımdan istihdama.

Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar, Tarım Kredi Kooperatifleri talimatı aldı. Tarım Kredi Kooperatafi Başkanı ile de konuştum. Bakanımla gerekenleri hallettik. Koyun kuzu etinde yüzde 25 indirim. Büyükbaş hayvanlarda yüzde 30-35 indirimlerle satışa başlayacağız. Piyasanın dengesini bozanları bu hizaya getirecek.

Tarım Kredi olarak kıymada ette mi sadece hayır, şeker buğday, zeytinyağı ayçiçeği yağı bütün bunlarda da 20-30 çeşitte olacak. Sen kar amacıyla çalışmayacaksın, benim vatandaşımı koruyacaksın. Şimdi Tarım Kredi Kooperatifi çalışmalarını hızlandıracak.

Hele bir doğal gazımızı çıkaralım. Yunanistan çok rahatsız olmuş. Bu Erdoğan ne yapıyor demiş. Erdoğan görevini yapıyor. Bu gemi dünyada ilk. Yıllarca paramızla sondaj yaptıracak gemi kiralayamazdık.