ANKARA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her kim Türkiye'yi terör örgütleriyle, uyuşturucuyla, mafyayla, küresel tefecilerle, insan kaçakçılarıyla, envai türden kopukla, uğursuzla aynı fotoğrafın içine sokuyorsa yaptığı işin adı, 'beşinci kol' faaliyetidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

Erdoğan, son Kabine Toplantısı'ndan bugüne ülke ve millet için hayırlı adımlarla dolu bir dönem geçirdiklerini belirtti.

Türkiye'nin ilk konut hamlesi olan "İlk Evim İlk İşyerim" kampanyasının ilk temelini 25 Ekim'de Ankara Sincan'da attıklarını dile getiren Erdoğan, toplamda 500 bin konut, 1 milyon alt yapılı konut arsası ve 50 bin iş yerini kapsayan bu kampanyanın ilk etabının kuralarının da çekilmeye başladığını belirtti.

Erdoğan, "Bugünden başlayarak 10 gün içinde 12 ilimizdeki 22 binin üzerinde konutun kurasını noter huzurunda çekerek hak sahibi vatandaşlarımızı belirleyeceğiz. İnşallah bu kura işlemi mart ayına kadar bitecek. Bu arada, hazırlığı tamamlanan tüm illerimizde konutların inşasına da hemen geçilecek. Aynı şekilde arsalarla ve iş yerleriyle ilgili süreç de devam ediyor." diye konuştu.

Küresel ekonomik krizin Türkiye'yi de etkisi altına alan yüksek enflasyon sorunu sebebiyle konut ve kira fiyatlarında oluşan dengesizliğin bu çalışmalardaki ilerlemelerle iyice ortadan kalkacağına inandığını söyleyen Erdoğan, konut, arsa ve iş yerlerinin ,tüm hak sahiplerine şimdiden hayırlı olmasını diledi.

- "Türkiye Yüzyılı'nı milletimizle birlikte hazırlıyoruz"

"Türkiye Yüzyılı" programının müjdesini 28 Ekim'de Ankara'da çok coşkulu ve adına yakışır bir törenle milletle paylaştıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizi yeni yüzyılına, geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmet alt yapısı üzerinde bir büyük vizyonla hazırlama gayretimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Her çalışmamız gibi Türkiye Yüzyılı'nı da milletimizle birlikte hazırlıyoruz. Ülkemizin 81 vilayetinde ve ilçelerinde yapacağımız programlarla milletimizin Türkiye Yüzyılı'na ilişkin beklentilerini, tekliflerini alarak vizyonumuzu somutlaştıracağız. Böylece seçimlerden önce kamuoyunun karşısına Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun bir hazırlıkla çıkmayı planlıyoruz. Ülkemizi cumhuriyet tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma atılımı olan 2023 hedefleriyle buluşturduğumuz gibi inşallah Türkiye Yüzyılı programına da kavuşturmakta kararlıyız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan sürdürülebilirlik, başarı, güven, istikrar, üretim, verimlilik, güç, dijital iletişim, bilim, kalkınma, barış, değerler, haklılık, şefkat, istiklal ve istikbal, gençler gibi başlıklarla yükselttikleri Türkiye Yüzyılı vizyonunun yüzünü doğruya doğru dönen herkesi umutlandırdığına, heyecanlandırdığına, şenlendirdiğine inandığını söyledi.

- Yerli ve milli otomobil Togg

Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yıl dönümünün sevincini; Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili Togg'un Bursa Gemlik'teki fabrikasındaki üretim bandından çıkış töreniyle taçlandırdıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Geçmişte yerli ve milli sanayi hamleleri, kimi özgüven eksikliği, kimi kasıtlı sabotajlar, kimi istikrarsızlık iklimi sebebiyle kesintiye uğrayan milletimiz için Togg, çok önemli bir sembol haline gelmiştir. Togg'un başarısı sadece bir firmanın, bir markanın, bir üretim tesisinin değil, topyekun 85 milyonun başarısı olarak görülmektedir. Bu açık hakikate rağmen hala yapılan işi önemsizleştirmeye, değersizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya çalışan bir zihniyetin umutsuz çırpınışlarını da ibretle takip ediyoruz. Rabb'im hiç kimseyi siyasi, ideolojik ve nefsi bağnazlığı yüzünden kendi ülkesine ve milletine düşmanlık edecek seviyeye düşürmesin."

"Teknolojisi ve akıllı cihaz özellikleriyle geleceğin aracı olan, şubatta satışı başlayacak, mart sonunda yollara çıkacak Togg'a bundan sonraki yolculuğunda başarılar diliyoruz." diyen Erdoğan, Türkiye'nin, bu gururla tanışmasında katkısı olan herkese de teşekkür etti.

- "Sağlık sistemimizi, 'Health Türkiye' başlığı altında küresel bir markaya dönüştürüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, kalkınma devrimlerinin en önemli başlıklarından birini oluşturan sağlık alanında geldiği seviyeyi ve yeni hedeflerini, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerle 31 Ekim'de İstanbul'da düzenlenen toplantıda tekrar değerlendirme imkanı bulduklarını belirtti.

Sağlıkta gerçekleştirdikleri devrimin en önemli sembollerinin güçlü altyapı, dijitalleşme yoluyla hizmet standartlarını yükseltme ve şehir hastaneleri olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi de sağlık sistemimizi, çalışma şartlarını iyileştirdiğimiz insan gücümüz ve ülkemizin her köşesine uzanan yaygın alt yapısıyla 'Health Türkiye' başlığı altında küresel bir markaya dönüştürüyoruz. Gıptayla bakılan bu birikimi, Türk Devletleri Teşkilatı başta olmak üzere tüm dostlarımızla paylaşmayı da bizi diğerlerinden ayıran insani, vicdani ve hakkaniyetli duruşumuzun gereği olarak görüyoruz. Bunun yanında 'Health Türkiye' çatı markasıyla dünyada yıllık 100 milyar dolara yaklaşan sağlık turizminden ülkemizin aldığı payı en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz."

Türkiye'nin 81 vilayetinin, ilçelerinin tamamındaki "hademeihayrat" şuuruyla görev yapan müftülerle de bir araya geldiklerini dile getiren Erdoğan, bu toplantıda, ilçe müftüleriyle geçmişten bugüne ve geleceğe uzanan kapsamlı bir değerlendirme yaparak kendilerine ifa ettikleri görevin önemini hatırlattıklarını, onlardan beklentilerini dile getirdiklerini belirtti.

- "Türkiye, 'beşinci kol' elemanlarından çok çekmiştir"

Polis Akademisinin 1 Kasım'daki 6. Dönem Komiser Yardımcıları Mezuniyet Töreni'nde, emniyet teşkilatına katılan gençlerin sevinçlerine ortak olduklarını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin güvenliğiyle milletin huzurunu tahkim etmek için yeniden yapılandırdığımız Polis Akademimiz, başarılı çalışmalarıyla göz dolduruyor. Bu vesileyle uyuşturucu gibi bir insanlık suçuyla polislerimize ve hükümetimize iftira atanların siyaset yapmanın ötesinde sinsi niyetlerle hareket ettiklerinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Her kim Türkiye'yi terör örgütleriyle, uyuşturucuyla, mafyayla, küresel tefecilerle, insan kaçakçılarıyla, envai türden kopukla, uğursuzla aynı fotoğrafın içine sokuyorsa yaptığı işin adı, 'beşinci kol' faaliyetidir.

Türkiye, geçmişten bugüne çeşitli görünümlerle, söylemlerle, yapılarla karşısına çıkan 'beşinci kol' elemanlarından çok çekmiştir. Milletimiz uzunca bir süre, bu tür faaliyetler sebebiyle hak ettiği imkanlardan, eserlerden, hizmetlerden mahrum kalmıştır. Medeniyetinden, tarihinden, kültüründen güç alarak ülkeyi büyütmek için adımlar atan her siyaset, devlet ve iş adamı bunların zeminini oluşturduğu vesayet ve darbe engeliyle karşılaşmıştır."

- "Bu defa açık net söylüyorum, başaramayacaklar"

Cumhuriyetin 100'üncü yılından alınan ilhamla, ülkeyi Türkiye Yüzyılı'na hazırladıkları kritik bir dönemde yine aynı oyunun sahnelenmeye başlandığını söyleyen Erdoğan, "Ama bu defa açık net söylüyorum; başaramayacaklar." dedi.

ünkü milletin, ülkesinin 20 yılda kat ettiği asırlık demokrasi ve kalkınma hamlesinden edindiği tecrübeyle bu oyunları bozacak feraset ve dirayete sahip olduğunu sayısız örnekle gösterdiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hatırlarsanız bunlar, sınırlarımız teröristler tarafından taciz edilirken DEAŞ'ın, çukur eylemleri ile vatan topraklarına göz dikilirken PKK'nın, 15 Temmuz'da darbe girişimine maruz kaldığımızda FETÖ'nün, Suriye harekatlarında cümle emperyalistlerin, düzensiz göç yükünü insani refleksle sırtlandığımız süreçte Avrupa'nın, Karabağ'ın işgaline karşı kardeşlerimizin yürüttüğü vatan muharebesinde Ermenilerin, ekonomik tuzaklarla ülkemize diz çöktürülmeye çalıştırılırken faiz lobilerinin ağzıyla konuşuyorlardı. ünkü kendilerine verilen görev buydu. Diyet borçları bunu gerektiriyordu. İnşallah son örneğini uyuşturucu iftirasıyla bir kez daha gördüğümüz aynı kirli oyunu bir kez daha bozacağız."

(Sürecek)